DETALjI HORORA U BOGATIĆU: Radnici centra za socijalni rad nisu imali šta da obuku deci da bi ih odveli na pregled

A.D.

26. 11. 2020. u 13:06

ДЕТАЉИ ХОРОРА У БОГАТИЋУ: Радници центра за социјални рад нису имали шта да обуку деци да би их одвели на преглед

Foto: A.D.

PO NALOGU Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, pripadnici policije u Bogatiću podneli su krivičnu prijavu protiv Zorice D. (38) iz tog mesta, zbog sumnje da je zapuštala i zlostavljala sina i ćerku starosti 5,5 i 2,5 godina.

Horor u Bogatiću otkrili su radnici Centra za socijalni rad, koji s mališane zatekli same u hladnoj i zapuštenoj kući, a u kolikom su haosu živela deca svedoči i činjenica da nisu imali šta da im obuku da bi ih odveli na pregled u dom zdravlja.

- Šta sam video po sobi ne mogu nikada zaboraviti. Po podu dečji izmet, žileti, upotrebljeni higijenski ulošci i pelene, noževi i prljave šerpe. Sve je ispreturano kao da danima nije ušla u kuću gde su deca živela. Kada prepuna prljave vode... Jezivi prizori... – priča naš izvor koji je dobro upućen u slučaj, ali želi da ostane anoniman.

Mališani imaju vaške i nisu okupani u skorije vreme, a po koži su plihovi i promene, pa naš sagovornik pretpostavlja da su nekakva kožna oboljenja nastala iz uslova nedostojnih ljudskog bića. Socijalni radnici odmah su reagovali izmeštanjem dece iz porodice i oni su upućeni kod hranitelja.

Foto: A.D.

 

Na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, a na osnovu nalaza i mišljenja Centra za socijani rad u Bogatiću, sačinjena je hitna procena rizika i Zorici D. izdata naredba o zabrani prilaska i komunikacije sa decom. Prethodno, za njom je bila raspisana poternica pošto se nekoliko dana sakrivala od policije i radnika Centra.

Žena je sa decom živela sama, a da bi se izdržavala pevala je po obližnjim ugostiteljskim objektima, gde je bila veoma popularna, naročito „Kod Mlađe Džokera“. Njenom suprugu i ocu dece nedavno je izrečena zabrana prilaska zbog prijave za nasilje u porodici. Navodno, udario joj je šamar prilikom nastupa u kafani.

Zorica je sa decom stanovala u kući uz ugovor o doživotnom izdržavanju sa vlasnikom. Međutim, meštani smatraju da je više pomagao vlasnik njoj nego ona njemu, ali čovek je narušenog zdravlja i nije mogao mnogo da učini.

Od upućenih u slučaj čuli smo i da je otac dece, inače rodom iz obližnjeg sela Uzveće, došao iz inostranstva gde je na privremenom radu čim je čuo šta se dogodilo. Slučaj zanemarivanja i zlostavljanja, navodno, prijavio je neko od suseda i to kada je video golu i bosu devojčicu kako se igra nožem u dvorištu.

Mališani iz Bogatića ni njihova majka nisu bili korisnici socijalne pomoći jer je otac slao alimentaciju, pa je slučaj zato nisu odmah uočili socijalni radnici. Meštani Bogatića kažu da Zoricu krasi izuzetna lepota, ali da je plahovite naravi. Jedno se čude zbog uslova u kojima je živela, drugi samo zabrinuto vrte glavom i odbijaju da komentarišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)