ODBACITI DOKAZE: Šta je odbrana Koluvije zatražila na sudu

N. B.

18. 11. 2020. u 17:42

PRED Specijalnim sudom u Beogradu danas je nastavljeno uvodno izlaganje odbrane u postupku koji se vodi protiv Predraga Koluvije (38), većinskog vlasnika Kompanije "Jovanjica", koji je uhapšen 14. novembra 2019. zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

ОДБАЦИТИ ДОКАЗЕ: Шта је одбрана Колувије затражила на суду

Foto: MUP Predrag Koluvija Foto: "Tviter"

Pored Koluvije, optužnicom je obuhvaćeno još devet osoba, svi zaposleni na poljoprivrednom dobru nadomak Stare Pazove, gde je, kako se tvrdi policija zaplenila veliku količinu marihuane, koja je navodno ovde proizvedena. 

Advokat Svetislav Bojić, jedan od Koluvijih branilaca istakao je da su svi dokazi na kojima se zasniva optužnica pribavljeni suprotno zakonu i apelovao na Tužilaštvo za organizovani kriminal da odustane od optužnice, kao i na sud da istu odbaci. Naveo je da bi se na taj način zaustavila agonija za optužene, koji su poslednjih godinu dana u pritvoru, a da "ništa nisu uradili". Pored toga, on je kazao i da je za "Jovanjicu" naneta velika poslovna šteta:

- U prvoj polovini prošle godine ova firma je zaključila ugovore o isporuci konoplje, vredne nekoliko miliona evra. Jedna firma je podnela tužbu zbog neispunjavanja ugovora. Nesporno je da je uzgoj konoplje bio namenjen prodaji licenciranim firmama, a "Jovanjica" ima sve ppotrebne licence za uzgoj. Neko hoće ovu firmu da ocrni i  predstavi kao najveću laboratoriju droge na Balkanu. Koluvija je očigledno nekome smetao. On je većinski vlasni i iza njega ne stji Srbija, niti bilo koje ministarstvo, niti osoba sa inicijalom A. V.  Koluvija je imao viziju, prepoznao je prednosti uzgajanja ove bijke koja je veoma lekovita.

Analizirajući deo optužnice koji se odnosi na aplikaciju razgovori,preko koje su navodno komunicirali optuženi, a koja je prema Tužilaštvu ključni dokaz, drugi Koluvijin branilac, advokat Vladimir Djukanović je rekao da je reč o aplikaciji koja je kad je reč o bezbednosti slabija od mnogih drugih, uporedjujući je sa dečijom igračkom. On je pored toga kazao i da nije logično to što su iz "Jovanjice" tražili saradnju sa MUP o ispitivanju nivoa THC, ako se, kako Tužilaštvo tvrdi, bave proizvodnjom narkotika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega