TRAGEDIJA U NIŠU: Poginuo radnik dok je odvajao delove starog ormara

J. ĆOSIN

05. 11. 2020. u 16:32

SLAVKO Gavrilović (65) iz sela Hum kraj Niša poginuo je u sredu nakon pada sa platforme visoke tri metara, u jednoj firmi u okviru Mašinske industrije, u kojoj je bio povremeno angažovan.

ТРАГЕДИЈА У НИШУ: Погинуо радник док је одвајао делове старог ормара

Foto J. Ćosin

On je, kako saznajemo, kobnog dana došao je zajedno sa prijateljem, da pomogne da se rasturi stari ormar, i dok je pokušavao da ga razvali, pao je i zadobio tešku povredu glave. Hitna pomoć odmah ga je preezla u Klinički centar Niš gde je preminuo dva sata kasnije.

Njegova supruga Zorica Gavrilović kaže da još ne može da shvati da ga nema. Cele nedelje pri toj firmi pomagao je vlasnicima u renoviranju, kako bi zaradio neki dinar, s obzirom na to da nije zaposlen, a od penzije ga delilo svega mesec dana.

- Kada sam ga u bolnici videla oblivenog krvlju, i duks, i cela glava, sve, znala sam da neće preživeti. Udario je pravo u glavu, racepana mu je cela ta strana. I eto ode čovek, zgar, prav, vitalan - priča nesrećna Zorica.

Foto: J. Ćosin

 

- Bio je vredan, nije ga držalo mesto. Voleli su ga i ti vlasnici firme, povremeno su ga angažovali kad im treba pomoć i jako su ga poštovali zato što ne pije, zato što je odgovoran i vredan.

- Ostao je bez posla, a do penzije imao još malo. Deca rade, oni imaju, ali otac kao otac, hteo je da zaradi, da i on njima nešto pruži – govori nam kroz suze Zorica.

Kako saznajemo, Slavko je pao sa visine od tri metara, sa platforme u hali, gde je razvaljivao stari ormar, gde je trebalo da ugradi pano. Jedan esker u jednoj dasci zapeo, u dok je vkao da ga izvuče, Slavko je "poleteo" unazad, udario o zid i pao na zemlju.

Lekari u KC Niš su dali sve od sebe kako bi mu spasli život, ali nažalost, nisu uspeli. Izdahnuo je dva sata nakon prijema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili