„NIČIJE“ TORBE KRCATE ROBOM: Na Horgošu sprečen šverc sedativa i firmirane garderobe

J.L.

29. 10. 2020. u 14:16

„НИЧИЈЕ“ ТОРБЕ КРЦАТЕ РОБОМ: На Хоргошу спречен шверц седатива и фирмиране гардеробе

Foto: KP.ru

Carinici i granična policija na prelazu Horgoš juče su u dva navrata sprečili pokušaj krijumčarenja sedativa i firmirane garderobe u autobuskim pošiljkama.

Prvi slučaj se dogodio u jutarnjim časovima kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao autobus sa kosovskim tablicama kojim je upravljao 53-godišnji srpski državljanin albanske nacionalnosti iz Bujanovca. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozač je u svoje i u ime devet putnika koje je prevozio, rekao da sa sobom nose samo lični prtljag.

- Međutim, detaljnom kontrolom u prostoru u kome se nalazi akumulator, pronađena je jedna putna torba za koju je vozač rekao da se radi o pošiljci. Kada su je carinici otvorili, u njoj su zatekli pravu malu apoteku, odnosno 3330 psihoaktivnih tableta bez ikakve prateće dokumentacije – kažu u Upravi carina.

Oko podneva je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao novopazarski autobus koji saobraća na liniji Esen-Priboj. Vozač iz Novog Pazara se u svoje i u ime 17 putnika  izjasnio da sem ličnog prtljaga u autobusu nema ničega što bi trebalo da se prijavi.

-Usledio je detaljan pregled, kada je otkriveno da se među prtljagom nalazi i jedna ogromna „ničija“ torba, za koju je rečeno da se radi o pošiljci. Ispostavilo se da se u njoj nalazi firmirana garderoba kojom bi se mogao snabdeti omanji butik, vredna oko 7.500 evra – dodaje u Upravi carina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)