NIJE PLANULO NAMERNO: Istraga o požaru koji je prošle nedelje progutao zgradu u naselju Ekonomija 1 u Baču

Lj. P. - Z. R.

29. 10. 2020. u 06:21

POŽAR koji je prošle nedelje progutao zgradu sa 20 stanova u naselju Ekonomija 1 u Baču najverovatnije nije namerno izazvan. Na osnovu dosadašnje istraga i prikupljenih dokaza, sve ukazuje da je u ovom slučaju reč o nehatu, što potkrepljuje i priznanje osumnjičene M. J. da je zaspala pored upaljene sveće, koja je najverovatnije pala i zapalila njihov stan, a vatra se brzo proširila. Istraga se vodi i protiv njenog sina S. J., a posle saslušanja u Osnovnom javnom tužalaštvu u Bačkoj Palanci pušteni su da se brane sa slobode.

НИЈЕ ПЛАНУЛО НАМЕРНО: Истрага о пожару који је прошле недеље прогутао зграду у насељу Економија 1 у Бачу

Zgrada uništena u požaru / Foto M. U.

S. J. je ispričao da je te noći došao kući, pozdravio se sa majkom i otišao u svoju sobu da spava. Kada su ih probudili dim i vatra, otišao je do komšije i rekao da pozove vatrogasce, govoreći da je u njihovom stanu buknuo požar. Čitava zgrada brzo se pretvorila u zgarište, a svi stanari privremeno su smešteni u objekat bivšeg Omladinskog centra "Cvrčak". Požar je ugrozio 16 porodica sa ukupno 35 članova.

Zamenica predsednika opštine Bač Marina Balaban napominje da će oni odatle uskoro biti preseljeni u nekadašnju poslovnu zgradu u centru Bača, u kojoj će bivše kancelarije biti preuređene u stanove.

- Njima je u zgradi "Cvrčka" obezbeđeno grejanje, a lokalna samouprava finansira i tri obroka dnevno, koja dobijaju posredstvom Crvenog krsta. Nezgodno je jedino što su svi u istoj prostoriji, zbog čega im mora biti obezbeđen bolji smeštaj, u kojem će biti još nekoliko meseci dok se za njih ne podigne nova stambena zgrada - rekla je Balabanova.

Porodice u privremenom smeštaju / Foto M. U.

Sekretar Crvenog krsta u Baču Nedeljko Guteša kaže da su iz Novog Sada, za ljude koji su preživeli požar, dopremljeni kreveti, dušeci, posteljina i kompleti kuhinjskog pribora. On navodi da su građani za njih prikupili velike količine garderobe, obuće, hemijskih artikala i raznih drugih potrepština.

DONACIJE

OPŠTINA Bač je istog dana kad se dogodio požar, za pomoć ugroženim stanarima otvorila namenske žiro-račune - dinarski: 840-0000005437741-74 i devizni: 840-0000000351771-78. Balabanova ističe da donacije stižu od građana i od privrednika, ne samo iz Bača, nego i iz drugih gradova i opština.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri