KRAO KOLA I MUČKI UBADAO INSPEKTORA: U Novom Sadu uhapšen Dimitrije S. (43) zbog pokušaja ubistva službenika - izbo ga po rukama i nogama!

Lj. P.

21. 10. 2020. u 22:02

SVEGA nekoliko sati nakon što je u Novom Sadu u Ulici Save Đisalova napadnut inspektor novosadske policije U. N. (33), uhapšen je Dimitrije S. (43) zbog sumnje da je pokušao da ubije policijskog službenika koji je pokušao da ga spreči u krađi automobila.

КРАО КОЛА И МУЧКИ УБАДАО ИНСПЕКТОРА: У Новом Саду ухапшен Димитрије С. (43) због покушаја убиства службеника - избо га по рукама и ногама!

Foto N. Š.

Njemu su lisice na ruke stavljene u Ulici Đorđa Zličića, gde su brojne policijske snage, pripadnici interventne jedinice i Žandarmerije blokirali ulaz u ulicu u kojoj je lociran osumnjičeni. On je odmah sproveden na saslušanje u sedište Policijske uprave u Novom Sadu.

Foto D. S.

Pretpostavlja se da je do kuće u pomenutoj ulici došao pešice, jer je dve ulice dalje odatle, na uglu Sentandrejskog puta i Partizanske, pronađen slupan automobil kojim je pobegao sa mesta gde je teško povredio inspektora U. N.

Nemili događaj odigrao se nešto posle 14 časova u novosadskom naselju Salajka. Tu je inspektor U. N., koji nije bio na dužnosti, pokušao da spreči krađu automobila. On je, kako saznajemo, legitimisao i počeo da pretresa osumnjičenog, a onda je Dimitrije S. izvadio nož i izbo inspektora u noge i ruke, nanevši mu teške povrede, usled kojih je pao na zemlju.

Dok je inspektor ležao, osumnjičeni je uspeo da uđe u kola i odatle pobegne u pravcu Sentandrejskog puta, ali je tu sleteo sa kolovoza, ostavio automobil, a onda je, najverovatnije pešice pobegao do nekoliko stotina metara udaljene Ulice Đorđa Zličića.

Grad bio blokiran zbog potere

DOK je trajala potera za napadačem, policija je blokirala sve ulaze i izlaze iz grada i kontrolisala sve koji su im se učinili sumnjivim. Naselja Salajka, kao i Podbara  gde se odigrao nemili događaj su bila pod jakim policijskim snagama.

Tu je, posle višečasovne potrage, uhapšen u jednoj kući. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden uz krivičnu prijavu višem javnom tužiocu na saslušanje.

Jedan Novosađanin, koji je naišao Ulicom Save Đisalova, neposredno nakon što je inspektor napadnut i povređen, kaže da je video da muškarac leži na zemlji i da krvari.

- Dok sam prolazio kolima video sam da su čoveku na zemlji povređene noge i ruka - ispričao je ovaj Novosađanin. - Odmah sam se zaustavio i zvao Hitnu pomoć. Ubrzo je iz jedne kuće izašla žena i donela peškire da povređenom stavi na rane.

Foto V. N.

 

Foto N. Š.

Povređeni inspektor je kolima Službe hitne pomoći, kako nam je rečeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, transportovan u Urgentni centar sa višestrukim povredama. Njegovo zdravstveno stanje je, kako saznajemo, stabilno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest