JUTKA PRISTIGAO NA ROČIŠTE: Bivši čelnik Brusa u sudu Kruševcu očekuje odluku o žalbama

S. Babović

09. 10. 2020. u 11:18

MILUTIN Jeličić - Jutka, bivši čelnik opštine Brus koji je nepravnosnažno osuđen na tri meseca zatvorske kazne zbog nedozvoljeeih polnih radnji, pristigao je upravo u zgradu Višeg suda u Kruševcu, gde Žalbeno veće odlučuje po žalbama o odluci Osnovnog suda od 10.jula.

ЈУТКА ПРИСТИГАО НА РОЧИШТЕ: Бивши челник Бруса у суду Крушевцу очекује одлуку о жалбама

Foto S. Babović

Prvostepena sudska odluka o bezuslovnoj kazni zatvora do ovog prepodneva bila je epilog slučaja koji se vodi od kako je Jutkina bivša saradnica Marija Lukić prijavila nekadašnjeg čelnika opštine Brus marta 2018. godine. Prilikom završnih reči,zamenik tužioca Saša Avramović izneo je da je dokazano kako je okrivljeni u stranačkim prostorijama Nove Srbije čiji je bio lokalni lider u vreme odigravanja krivičnog dela, oštećenu poljubio mimo njene volje,pipao je po telu, obgrlio oko struka.

Posle toga joj je, naveo je zamenik tužioca, poslao poruku izvinjenja u kojoj je faktički priznao svoj čin.:”izvini, jedina moja, krivica je bila što sam te malo nasilno poljubio”.

Jeličić je izjavio pred Osnovnim sudom da ništa od onoga što se navodi u optužnom predlogu nije tačno, da je u pitanju “političko pakovanje” i da je on u stvari žrtva.

Jutka je, da podsetimo, bio skoro 20 godina odgovoran za vlast u Brusu, a u međuvremenu je izgubio na lokalnim izborima. U Skupštini ima 7 odbornika sa liste GG “Za moderan Brus” čiji je bio nosilac, a i njemu, lično, potvrđen je mandat u avgustu. SNS u parlamentu ima 16 mandata, SPS-JS-3, dva mandata ima GG “Za Brus”, a jedan-PUPS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a