PRIPREMILI SU MU FILMSKU ZAMKU, IZAZVALI SUDAR I - UBILI! Detalji sačekuše u Kaluđerici

Z. U. - A. Z. K.

11. 09. 2020. u 09:13

BRUTALNA sačekuša juče ujutru pripremljena je za Dragana Ristića (61), zvanog Čađa, u naselju Kaluđerica kod Beograda.

ПРИПРЕМИЛИ СУ МУ ФИЛМСКУ ЗАМКУ, ИЗАЗВАЛИ СУДАР И - УБИЛИ! Детаљи сачекуше у Калуђерици

Novosti

Poznati beogradski ugostitelj, suvlasnik restorana "Košuta" i "Hram" ubijen je oko osam sati hicem u glavu nedaleko od svoje porodične kuće. Policija još traga za ubicom i saučesnikom.

Organizatori likvidacije pripremili su gotovo filmsku zamku. Prvo su automobilom u Ulici Proleterskih brigada udarili u Ristićev auto kako bi ga zaustavili i primorali da izađe. Kada je on to i učinio, bez milosti su mu pucali u glavu. Posle zločina seli su u automobil i pobegli.

Na mestu ubistva pronađene su tri čaure, a jedan od komšija naišao je odmah posle likvidacije i videvši krvavo telo na asfaltu - odmah pozvao policiju.

SIN IZAŠAO IZ ZATVORA 2017.

RISTIĆEV sin Milutin, zvani Brđa, novembra 2008. godine učestvovao je u zakazanoj tuči dve grupe mladića u Kaluđerici. Dve grupe su se sukobile na ledini i praštalo je na sve strane od pucnjave i upaljenih baklji. U ovom "ratu" korišćeni su pištolji, ali i automati. Epilog sukoba bila su dvojica mrtvih i dvojica povređenih. Ubijeni su Vladimir Dosković (33) i Dalibor Milenković (21).

Među desetak uhapšenih našao se i tada dvadesetogodišnji Ristić, koji je osuđen na 10 godina zatvora. Sa robije je izašao 2017.

- Video sam telo na putu i najpre sam pomislio da je neko zgazio pešaka, što sam rekao i policiji kada sam ih pozvao prvi put. Posle toga video sam automobil u kom nije bilo vozača, a dve komšinice tada su mi rekle da je reč o ubistvu. Zatekao sam ga kako leži na stomaku, i shvatio sam da je to Dragan - ispričao nam je Ristićev komšija.

Dragan ima petoro dece, a oni, rodbina i prijatelji, odmah su se okupili na mestu gde je ubijen. U neverici su odmahivali glavom ne verujući šta se dogodilo. Najstariji sin rekao nam je da ne zna ko bi mogao ovako nešto da uradi i da njegov otac nije imao problema ni sa kim. Komšije sa kojima smo razgovarali za Dragana su imali samo reči hvale.

Ubijeni Ristić rodom je iz Berana, ali je gotovo ceo život proveo u Beogradu. Imao je burnu mladost, devedesetih godina prošlog veka družio se sa ljudima na ivici zakona, ali je poslednjih dvadesetak godina živeo povučeno. Prema operativnim informacijama MUP, hapšen je i privođen zbog nezakonitog držanja oružja, pucanja i tuča. Osuđivan je, ali uslovno i nikada nije bio u zatvoru.

Inače, kako se juče moglo čuti na mestu Ristićevog ubistva, on je u kumovskim odnosima sa Željkom Rutovićem, koji je 2019. osuđen na četiri godine i četiri meseca zatvora zbog ranjavanja Predraga Rankovića Peconija, vlasnika Kompanije "Invej" i Televizije Hepi. Rutović je i jedan od aktera čuvenog dokumentarnog filma o kriminalu u Beogradu devedesetih godina - "Vidimo se u čitulji".

Novosti

Policija je juče, u otkrivanju motiva i pronalaženju zločinaca, razgovarala sa Ristićevim prijateljima i poslovnim saradnicima. Istražuje se da li njegova likvidacija ima bilo kakve veze sa noćnim klubom-picerijom "Hram", ali i drugim poslovima kojima se bavio.

Novosti

ZAPALILI AUTO

NEKOLIKO sati posle zločina u jednoj šumi u beogradskom naselju Mirijevo zapaljen je automobil, za koji policija pretpostavlja da je korišćen u likvidaciji Dragana Ristića. Reč je o sivom "pasat karavanu". Prema nezvaničnim informacijama, u izgorelom vozilu su pronađeni i ostaci pištolja sa prigušivačem. Nagađa se da je time žrtva ubijena. Veštačenjem će biti utvrđeno da li je to tako.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!