DEČAK U TEŠKOM STANJU, PREBAČEN NA INTENZIVNU: Otac Nikola u šoku, ne zna za sebe - šta se dešava nakon strašne tragedije u Lazarevcu

Ekipa “Novosti“

22. 08. 2020. u 22:05

NI dva dana posle ne zna se šta je dovelo do nezapamćene porodične tragedija koja se dogodila u petak ujutru u Lazarevcu, kada je Aleksandra E. T. (29) pala sa šestog sprata zgrade zajedno sa svojim sinom (3), dok je njen suprug Nikola T. spavao u susednoj sobi.

ДЕЧАК У ТЕШКОМ СТАЊУ, ПРЕБАЧЕН НА ИНТЕНЗИВНУ: Отац Никола у шоку, не зна за себе - шта се дешава након страшне трагедије у Лазаревцу

Novosti

Mališan je iz Urgentnog centra prevezen na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, a lekari se bore za njegov život.

- Dečak je u teškom stanju primljen u jedinicu intenzivne nege Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj. Ima teške povrede glave, abdomena i unutrašnjih organa, koje su inicijalno zbrinute u Urgentnom centru. Nastavlja se lečenje i intenzivna borba lekara za njegov život - navode u Tiršovoj.

Novosti

Otac povređenog mališana Nikola T. je juče zajedno sa Tanjom, majkom nastradale Aleksandre, bio u bolnici prateći sinovljevo stanje i pokušavajući da ga vidi.

O tragediji porodice iz Lazarevca svedoči Aleksandrina tetka, Biljana R. Priča da je tragedija mogla biti manja da je mališan pristao da sa njenom rođenom sestrom Tanjom ode u banju, ali se on u poslednjem trenutku rasplakao ne želeći da napusti majku.

- I moja Tanja je zbog svega u šoku. Od kada se vratila iz banje, posle strašnih vesti, nekoliko puta je padala u nesvest. Isto je i sa Nikolom, koga sam videla sinoć, posle saslušanja u policiji. Jedva je stajao na nogama. Ništa i ne govori, samo nemo gleda. Rekao mi je - srce su mi iščupali, ne znam kako ću dalje! - priča Biljana, koja živi na istom spratu zgrade.

POSLEDNjI PUT IH VIDELA NASMEJANE

- NE mogu da verujem u sve ovo. A prekjuče sam videla malog i Kiku kako idu ulicom, a on ima neke naočari sa žutim staklima. Rekao mi je da ide da kupi krš. U čudu, pitala sam Kiku, šta je to. Ona mi je kroz smeh objasnila da misli na autić, pošto ih ima toliko i Kika stalno priča kako ih brzo polomi i onda prave krš - govori Biljana R. i dodaje da je Nikola bio Aleksandrin prvi dečko, i da su se upoznali u Novom Sadu, dok je ona studirala defektologiju.

Dalje navodi da je od Nikole čula da je spavao, jer je došao iz noćne smene pošto radi kao noćni čuvar u "Kolubari". Rekao je i da nije čuo Aleksandrin vrisak. Kaže da ga je jedva probudila lupa na vratima i da je pogledao okolo i video da nema ni Kike, kako je zvao Aleksandru, ni mališana, a ključ je bio u vratima.

- Bili su tako skladna porodica, a Aleksandra je bila požrtvovana majka. Verujem da je otišla u kupatilo da se nakratko istušira i da se mališan probudio i počeo da je traži. Držala je verovatno vrata kupatila otvorena i ugledala dete kako ide ka terasi. Oni do zida balkona imaju sto i stolice gde sede ujutru i piju kafu. Možda se mališan popeo na sto i ona nije uspela da ga uhvati, pa je tako naga pala sa njim - govori potresena tetka. Kaže da su i Nikola i Aleksandra bili vernici i da ne veruje u priče o samoubistvu jer je njena sestričina bila stabilna osoba.

To je, naime, bila prva verzija događaja, da je u nervnom rastrojstvu Aleksandra uzela sina u naručje i bacila se s terase. Da je nastradala žena imala psihičke probleme, bile su prve informacije iz istrage. Ipak, najbliži Aleksandrini rođaci to demantuju! Prema drugoj verziji, dečak je, igrajući se, pao sa terase, a videvši šta se desilo, Aleksandra je skočila za njim. Tu je i treća verzija, da je za tragediju odgovoran Nikola T. i da je on sa terase gurnuo suprugu i sina.

Fejbuk

Aleksandra je preminula posle pada sa šestog sprata svog stana u Karađorđevoj ulici, broj 37, u centru Lazarevca. Nesrećna žena pala je na plato koji se nalazi na prvoj etaži zgrade "Dunav osiguranja". Kraj njenog nagog tela, prema priči očevidaca, ležalo je dete, koje je davalo znake života. Policiju i lekare pozvala je prolaznica, koja je kobnog jutra prolazila i čula vrisak i tup udarac. Majci, koja je, po svoj prilici, telom ublažila pad dečaka, nije bilo spasa i odmah je izdahnula.

Novosti

UZETI OTISCI

ŠTA se tačno dogodilo juče ujutro, biće utvrđeno istragom. Policija još ništa nije isključila i čekaju se forenzičke analize. Uzeti su otisci iz celog stana, kao i sa ograde balkona, sa spoljne i unutrašnje strane, kako bi se ceo događaj razjasnio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)