OPILI GA I UBILI PERTLOM: Potraga za dvojicom osumnjičenih zbog smrti Milorada Radenkovića u Žarkovu

Z. USKOKOVIĆ

petak, 14. 08. 2020. u 20:21

ОПИЛИ ГА И УБИЛИ ПЕРТЛОМ: Потрага за двојицом осумњичених због смрти Милорада Раденковића у Жаркову

Zgrada u kojoj je ubijen Milorad Radenković / Foto Z. Jovanović

OPERATIVCI beogradske policije rasvetlili su brutalno ubistvo keramičara Milorada Radenkovića (48), koje se dogodilo u petak pred zoru u njegovom stanu u beogradskom naselju Žarkovo, u Ulici Ratka Resanovića 13.

Nesrećni čovek je zadavljen pertlom, a za dvojicom muškaraca, čiji je identitet poznat inspektorima MUP, raspisana je potraga. Oni su svog poznanika Radenkovića, kako se pretpostavlja, ubili iz koristoljublja.

Prema nezvaničnim saznanjima, Radenković je dvojicu poznanika, sa kojima je najverovatnije radio građevinske i keramičarske poslove, pozvao u svoj stan na druženje. Prema tragovima na licu mesta, istražni organi su zaključili da su pili alkohol i slušali muziku.

- Postoje indicije koje ukazuju da su osumnjičeni forsirali da se što više pije, odnosno stalno su Radenkovića nudili da popiju još pokoju čašicu - navodi naš izvor. - Kada su videli da je pijan, napali su ga. Jedan od njih mu je stavio, kako se sumnja, nož pod grlo i terao ga da kaže gde krije novac. Malo ga je i posekao, kako bi mu pokazao da su ozbiljni i da se ne šale. Nesrećni čovek im je tada pokazao "štek", verujući da će ga ostaviti na miru.

Za njega je, međutim, tek tada nastao pakao. Iako su mu uzeli svu ušteđevinu, jedan od njih je odlučio da ga usmrti. Izvukao je pertlu, kako se sumnja, iz Radenkovićeve cipele i zadavio ga. Posle zločina, dvojica napasnika su pobegla. Policija je, međutim, tokom uviđaja pronašla mnoštvo tragova.

DUGOVALI MU

PREMA nezvaničnim saznanjima, dvojica osumnjičenih su najverovatnije dugovala novac ubijenom Radenkoviću. Često su od njega pozajmljivali, pa su tako i znali da ima određenu ušteđevinu. Kobnog dana, najverovatnije, rekli su mu da će dug da vrate, pa ih je on pozvao da dođu kod njega u stan. U njegovom domu su mu, međutim, spremili klopku i ubili ga.

Pored toga, u rekonstrukciji zločina dosta im je pomogao Radenkovićev mobilni telefon, u kome su zabeležene poruke i pozivi. I u automobilu nesrećnog čoveka, "mercedesu", pronađeni su brojni dokazi, biološki tragovi, kao i otisci prstiju. Ispitani su i prijatelji ubijenog, muškarac koji ga je zadavljenog i pronašao, kao i njegova supruga sa kojom se razgovaralo telefonom, jer sa njihovom ćerkom živi u Austriji.

Pored toga, policija je sa okolnih objekata skinula video-zapise sa sigurnosnih kamera. Sve je to doprinelo da se kockice zločina sklope i za osumnjičenima krene u potragu. Inače, zločin se dogodio u polovično useljenoj zgradi u naselju Rupčine, u objektu koji je sagrađen pre deset godina. Tu živi još samo nekoliko porodica.

- Nisam čula da se sinoć nešto dešavalo, jer je u ovoj zgradi useljeno samo nekoliko stanova - priča jedna od žiteljki ove ulice.

Radenković, poslednjih godina živeo je u Beogradu, inače je poreklom iz Hrvatske, a u srpsku prestonicu je došao kako bi se bavio keramičarskim zanatom i unutrašnjim uređenjem stanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MiR

14.08.2020. 22:08

Ne daj Boze da u Srbiji, u koju se svi kunemo kao sto je verovatno i ovaj jadan Srbin iz Hrvatske cinio, nekome pomognes! Unistice t, samo da izbrisu svoj dug! Neka pociva u miru, a lazovima, lopovima i ubicama vecni pakao i za zivota!