NAKON NESREĆE KOD ŠAPCA: Mašinovođa će se braniti sa slobode

A.DELIĆ

26. 07. 2020. u 14:00

ZBOG sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu priveden je u nedelju M.P. (46) iz sremskog sela Nikinci, mašinovođa koji je učestvovao u tragičnom sudaru voza i automobila, dan ranije u Zminjaku.

НАКОН НЕСРЕЋЕ КОД ШАПЦА: Машиновођа ће се бранити са слободе

Foto: A.D.

Kako „Novosti“ saznaju, nakon saslušanja, Tužilaštvo je Osnovnom sudu u Šapcu predložilo da se M.P. odredi mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licem i posećivanja određenih mesta. Odnosno, mašinovođa će se u daljem postupku braniti sa slobode.

Osnovni javni tužilac Svetlana Nedeljković, osim potvrde ove informacije nije mogla da nam pruži detalje. Ali, kako „Novosti“ saznaju iz izvora bliskih istrazi, saslušan je i pomoćnik mašinovođe, čiji je iskaz ključan u ovom postupku.

- Mašinovođa ne može ponoviti delo, a zabranjena mu je komunikacija i uticaj na druge, eventualne svedoke, tako da nema potrebe za pritvorom – kažu naši sagovornici, dobro upućeni u ovaj slučaj.

Na pružnom prelazu u Zminjaku, u subotu oko 11 časova, sudarili su se voz i automobil „ford fokus“. Poginuli su supružnici Nebojša M. (46) i Željka M. (39) iz sremskog sela Laćarak, a povređeno je njihovo dvoje dece.

Isti teretni voz sa 24 vagona u kompoziciji, koji se kretao od Rume prema Brasini na utovar, istoga dana (u subotu) oko 17 časova, sudario se sa putničkim „folksvagenom“ kod lozničke Visoze. Upravljala je druga, izmenjena posada, a na svu sreću, u ovoj nezgodi nije bilo nastradalih.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili