NE SEĆAJU SE NESREĆE: Živkovići još ne znaju da su im deca poginula

S. KOSTIĆ

16. 07. 2020. u 21:33

BRZA vožnja i gubljenje kontrole nad vozilom, glavni su uzroci saobraćajne nesreće na putu Novi Slankamen - Novi Karlovci, u kojoj su nastradali Natalija, stara godinu dana, i njen rođeni brat Nikola (8), a njihovi roditelji Milan (34) i Vanesa Živković (36), i njihov četvorogodišnji brat Mateja zadobili teže povrede.

НЕ СЕЋАЈУ СЕ НЕСРЕЋЕ: Живковићи још не знају да су им деца погинула

Vanesa i Milan Živković / Foto privatna arhiva

Ovo su prvi rezultati istrage, koja još nije završena, ali niko još ne može da potvrdi da li je Milan, koji je upravljao "reno kliom" imao alkohola u krvi.

U porodičnoj kući Živkovića i u četvrtak je vladao muk. Iako je kapija širom bila otvorena, malo ko je od komšija iz Lukačeve ulice imao snage da uđe u dvorište i izjavi porodici saučešće.

- Jedna njihova prijateljica čula je u domu Živkovića da Milanu i Vanesi još nisu rekli da su im deca nastradala. Porodica kaže da se Vanesa ne seća nesreće, jednostavno ne zna šta se desilo - kaže nam Miroslava T. iz Novih Karlovaca.

Niko sa sigurnošću i dalje ne zna da kaže gde su kobne večeri bili supružnici sa decom do 23 sata, kada su sleteli sa puta. Poznato je samo da je njihov auto, u punoj brzini, sleteo u jarak, udario u drvo i prevrnuo se na krov.

- Nije tačno da smo mi imali turnir u selu, ja živim pored fudbalskog terena i kada se održava ne mogu da pratim televiziju koliko galame. Oni su sigurno bili na nekom privatnom slavlju, a kod koga, to niko ne zna - kaže Rajko Umićević, iz Novog Slankamena, koji sa još dvojicom meštana i dalje priča o strašnoj nesreći koja je potresla i ovo selo na sedam kilometara od Novih Karlovaca.

Žitelji Novog Slankamena / Foto Novosti

Za ovu porodicu meštani imaju samo reči hvale. Kažu da su vredni, radni i pošteni. Milan ima rođenog mlađeg brata Dragana i sestru Draganu, blizance. Njegov otac Zoran i majka Slavica bave se poljoprivredom, proizvode i veće količine paprike, a u tome im pomažu Milan i Vanesa, iako su oboje zaposleni u firmama.

U PETAK SAHRANA

Tela devojčice i dečaka posle saobraćajne nesreće bila su u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu, ali ni u četvrtak niko nije mogao tačno da kaže kada će ona biti dopremljena u selo. Jerej pravoslavne crkve u Novim Karlovcima potvrdio je za "Novosti" da će Natalija i Nikola biti sahranjeni u petak u 13 časova na seoskom groblju.

- Otkako sam čuo šta se desilo, ne prestajem da drhtim. Viđao sam tu decu u ulici, tuga. Znam celu porodicu - govori jedan od komšija iz Lukačeve sa očima punih suza.

Za nešto više od godinu dana, iz ove ulice nastradalo je petoro ljudi u saobraćajnim nesrećama. Krajem februara prošle godine poginula je Nikolina Banjeglav (38), koja je sa svojom porodicom živela upravo prekoputa Živkovića. Samo tri kuće dalje od Banjeglavih, živela je Jelena sa svojim sinom Stefanom (4,5), a njih dvoje poginuli su u saobraćajnoj nesreći u aprilu 2019. I sada - dvoje dece.

Nikola, Natalija i Mateja / Foto Privatna arhiva

MATEJA SE DOBRO OSEĆA

ČETVOROIPOGODIŠNjI Mateja, Milan i Vanesa i dalje se nalaze u bolnicama u Novom Sadu, Sremskoj Kamenici i Sremskoj Mitrovici. Dečak, koji je zadobio kontuziju mozga, iz jedinice intenzivne nege je premešten na odeljenje. To je, za "Novosti", potvrdila dr Andrea Đuretić, portparol Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, dodajući da se mališan dobro oseća.

Mališanova majka, koja je posle nesreće sa teškim povredama zbrinuta u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, u četvrtak je premeštena u bolnicu u Sremskoj Mitrovici. Njen suprug je u sredu premešten na Kliniku za grudnu hirurgiju u Institutu u Sremskoj Kamenici. On se, kako saznajemo, nalazi u jedinici intenzivne nege. (Lj. P.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)