MINISTAR MALI U JUTARNJEM PROGRAMU: Država je dovoljno jaka da pomogne svima

Novosti online

06. 05. 2021. u 09:36

MINISTAR finansija Siniša Mali gostuje ovog jutra na TV Prva.

МИНИСТАР МАЛИ У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ: Држава је довољно јака да помогне свима

Foto: Printscreen

Ministar je pričao o novoj pomoći države svima koji se vakcinišu do 31. maja.

- Ovo je veoma važna mera za sve nas, želja nam je da što pre dođemo do kolektivnog imuniteta, kako bismo mogli da se vratimo u normalu i spasemo našu ekonomiju. Svako ko bude primio makar jednu vakcinu do 31. maja ima pravo na pomoć od 3.000 dinara - rekao je Mali.

Mali je objavio do kad traje prijavljivanje za 3.000 za one koji se vakcinišu, kao i rok isplate.

Prijave za ovu pomoć će, kako kaže, biti od 1. do 15. juna.

Penzioneri koji su primili vakcinu, neće morati da se prijavljuju. Inače, danas je penzionerima počela isplata državne pomoći, odnosno prvih 30 evra.

- Od naredne nedelje isplaćivaćemo pomoć i ostalim građanima. Mi ovom merom pokazujemo koliko je država jaka, to je veoma važno. Mi pored pomoći privredi, pružamo podršku i građanima, da bi oni znali da je država tu za njih - rekao je Mali.

Mali je istakao da je "u poslednjih nekoliko godina Srbija odgovorno vodila finansije, za razliku od prethodnog režima".

- Sa prva dva paketa prošle godine, ne samo da smo spasli ekonomiju, nego smo imali i najmanji pad BDP-a. Ove godine imamo i plus, a očekujemo rast od šest odsto do kraja godine, a ja vam sada kažem - biće i više. Sve nam raste - usluge, industrija, građevinarstvo, turizam - naveo je Mali.

Ministar Mali je odgovorio kritičarima kojima smeta što država daje novu tranšu pomoći penzionerima.

- Lako je sedeti sa strane i pričati ima onih koji su više ili manje pogođeni. Naša politika ne prihvata tu vrstu diskriminacije, i država je dovoljno jaka da kaže hoćemo svima da pomognemo - rekao je Mali.

On je podsetio i da pored pandemije nismo imali otpuštanja, a da je država uspela da privuče veliki broj investitora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)