IZBEGLI ČETIRI MILIJARDE DINARA POREZA: Rezultati Poreske policije u prva tri meseca

S.B.

05. 04. 2021. u 16:29

PORESKA policija je tokom prva tri meseca podnela 346 krivičnih prijava nadležnim javnim tužilaštvima, kao i 11 dopuna krivičnih prijava protiv 429 osoba.

ИЗБЕГЛИ ЧЕТИРИ МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА ПОРЕЗА: Резултати Пореске полиције у прва три месеца

Foto: M. Anđela

Gone ih zbog ukupno 388 poreskih krivičnih dela, zbog kojih je izbegnut porez u iznosu od skoro četiri milijarde dinara. To je za 1,70 milijardi dinara više nego u istom periodu prošle godine. Pribavljena je protivpravna imovinska korist u iznosu od 112,84 miliona dinara za izvršeno krivično delo pranja novca.

Poreznici su u istom periodu otkrili 58 "fantom" i "peračkih" preduzeća, koji su generatori sive ekonomije i regularnim privrednim subjektima omogućavaju da u znatnoj meri izbegnu plaćanje javnih prihoda. Tokom ove godine, nastavljene su i akcije suzbijanja nelegalnog prometa duvana, duvanskih prerađevina i ostalih akciznih proizvoda, na osnovu kojih je Poreska policija, u koordinaciji sa drugim državnim organima, podnela 169 krivičnih prijava za nelegalan promet akciznih proizvoda i oduzela robu ukupne vrednosti preko 24 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće