MREŽA SPASAVA PRIVREDU OD PANDEMIJE: U organizaciji RNIDS 17. marta onlajn konferencija posvećena internetu

B. Caranović

15. 03. 2021. u 11:09

KAKO je srpska privreda odgovorila na krizu, kako su se velika preduzeća suočavala sa zabranom kretanja svojih kupaca, drastično smanjenom tražnjom? Kako je internet pomogao da se veliki broj biznisa održi aktivnim, što kroz različite digitalne tehnologije, digitalne servise, ali i domišljatost samih kompanija?

МРЕЖА СПАСАВА ПРИВРЕДУ ОД ПАНДЕМИЈЕ: У организацији РНИДС 17. марта онлајн конференција посвећена интернету

Arhiva

Ovo su samo neka od pitanja na koja će odgovoriti tradicionalna martovska konferencija posvećena internetu, koju od 2010. organizuje Registar nacionalnog internet domena Srbije - RNIDS. Ove godine, prvi put će u potpunosti biti realizovana onlajn, 17. marta od 10 časova na dids.rs. Gotovo šest sati programa biće emitovano uživo iz studija.

- Čak 17 domaćih i inostranih predavača i panelista razmatraće kojim nas je lekcijama naučio život u poslednjih godinu dana i, poučeni svojim iskustvima, sugerisaće kako da preduzeća iskoriste sve prednosti interneta u poslovanju - kažu u RNIDS. - Nastojaće da odgovore na pitanje da li je internet bolji sluga ili gospodar, razmatrajući usluge koje je nam je pružio, a imajući u vidu da je omogućio transformaciju poslovnih procesa i navika koja je mnogim biznismenima održala glavu iznad vode u kriznim vremenima.

Kako stručnjaci kažu, tokom promena koje je donela pandemija virusa korona, pokazalo se da je upravo internet omogućio da sve nastavi da se kreće, našao se na usluzi svima, i onima koji su i pre pandemije verovali u njega, ali i onima koji su ga skeptično posmatrali dok im nije postao slamka spasa.

Biće reči i o tome kako su mali proizvođači uz pomoć interneta došli do novih kupaca i širili horizonte svog poslovanja, perspektivi elektronske trgovine u Srbiji. Publika će imati prilike da sluša predavanja o novim digitalnim trendovima, rastu registracije domena kao pokazatelju ubrzane digitalizacije privrede, promenama u komunikaciji i budućim komunikacionim trendovima, ali i mračnoj strani korisničkog iskustva na internetu.

Prisustvo na konferenciji je besplatno uz registraciju posetilaca na sajtu dids.rs. Registrovani posetioci pratiće prenos uživo na sajtu, ali će i imati prilike da komuniciraju sa drugim posetiocima putem četa, da postave pitanja učesnicima i učestvuju u nagradnim aktivacijama.

NACIONALNOM DOMENU 13. ROĐENDAN

REGISTRACIJA naziva .rs domena počela je 10. marta 2008. godine, a nacionalni domen je postao izbor gotovo dve trećine registranata u Srbiji. Iz godine u godinu broj registrovanih naziva u okviru .rs domena stabilno raste, pa je do 13. rođendana taj broj dostigao gotovo 118.500. Na velikom broju naziva .rs domena svoj dom su našli sajtovi uspešnih preduzeća, e-komerc firmi, malih biznisa iz sektora usluga i proizvodnje. Konferencija DIDS je doprinos RNIDS razvoju i rastu poslovanja na internetu kroz kontinuiranu edukaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna