ZA 28 MINUTA DO NOVOG SADA: Predsednik Vučić najavio skori završetak radova na pruzi Beograd-Novi Sad

Tanjug

06. 03. 2021. u 11:37

ЗА 28 МИНУТА ДО НОВОГ САДА: Председник Вучић најавио скори завршетак радова на прузи Београд-Нови Сад

Foto: Instagram

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kineski izvođači, angažovani na gradnji brze pruge od Beograda do Stare Pazove, pomažu i na deonici od Stare Pazove do Novog Sada (koju grade Rusi), kako bi se ona što pre završila.

Kako je rekao za manje od godinu dana pruga za brzinu od 200 km na sat kada će građani moći za samo 28 minuta od centra Beogada do centra Novog Sada, biće puštena u rad.

"To je drugačije lice naše zemlje, drugačija Srbja", naglasio je Vučić posle sastanka sa amabasadorkom Kine Čen Bo.

Predsednik je kazao da će građevinski pruga biti izgrađna mnogo ranije, ali da su potrebna dva ili tri meseca za testove kako bi mogla da se pusti u saobraćaj brza pruga.

Vučić je rekao da će tokom leta biti otvoreni radovi i na sledećoj deonici brze pruge ka Budimpešti, od Novog Sada do mađarske granice.

Srbija će tao biti povezana i sa Budimpeštom i Bečom, kao i centralnom Evropom, istakao je on.

"U toku su razgovori i sa kineskom stranom tako i sa Evropljanima oko izgradnje brze pruge Beograd - Niš, jer nećemo jug i jugoistok Srbije da ostavimo bez tako značajne stvari", dodao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

zmau

07.03.2021. 13:44

U centru Beograda ne postoji pruga, ukinuta pre par godina. Moći će možda za pola sata da se stigne od Novog Sada do Prokopa. A onda još bar pola sata do centra Beograda.