STIGLO 168.222 DOKUMENATA: Rok za podnošenje finansijskih izveštaja 1. mart

B. Ca.

26. 02. 2021. u 17:14

AGENCIJI za privredne registre je zaključno sa 25. februarom preko Posebnog informacionog sistema dostavljeno 168.222 izveštaja, za 31 odsto više u poređenju sa istim datumom prošle godine. Zaključno sa 25. februarom dostavljeno je 62 procenata, a kreirano 94 odsto od očekivanog broja izveštaja.

СТИГЛО 168.222 ДОКУМЕНАТА: Рок за подношење финансијских извештаја 1. март

Foto: Tanjug

Agencija je kontinuirano vršila kontrolu rada sistema i otklanjala probleme omogućavajući nastavak rada u navedenom sistemu, koji je prethodnih dana istovremeno koristilo između 30.000 i 50.000 obveznika. Kako u Agenciji kažu, nemaju uticaj na funkcionisanje pojedinih servisa ovog informacionog sistema, koji nisu u njenoj nadležnosti, poput elektronskih sertifikata, vremenskoig žiga.

U Agenciji podsećaju pravna lica i preduzetnike, koji svoje poslovne knjige vode po sistemu dvojnog knjigovodstva da do 1. marta 2021. godine dostave izveštaje za statističke potrebe. Rok za redovni godišnji finansijski izveštaj ističe 30. juna 2021. godine. Svi nisu imala poslovnih događaja, niti u poslovnim knjigama imaju podatke o imovini i obavezama, do 1. marta treba da dostave izjavu o neaktivnosti. Registar finansijskih izveštaja i Servis desk će u subotu i nedelju, od 9 do 19 časova, pružati podršku svim obveznicima koji će svoje izveštaje sastavljati i dostavljati za vreme vikenda, dok će ova podrška u ponedeljak, 1. marta 2021. godine, biti organizovana do ponoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković