MINISTARSTVO FINANSIJA: Rešenje za frilensere za nedelju dana

J. Su.

21. 01. 2021. u 15:48

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА: Решење за фриленсере за недељу дана

Foto Tanjug

IAKO o detaljima sastanka između ministarstva finansija i frilensere ne žele mnogo da pričaju, rešavanje problema naplate poreza odvija se u dobrom smeru.

Kako je rekao prvi čovek finansija Siniša Mali, za nedelju dana će biti izneto i konačno rešenje za frilensere.

- Ne bih želeo da bilo šta govorim o čemu smo razgovarali i kako smo razgovarali, upravo zbog toga što su razgovori u toku - istakao je Mali. - To je odgovorno s moje strane. Način na koji ćemo voditi razgovore i na koji vodimo razgovore je u dobrom duhu. Dogovorili smo se da do kraja sledeće nedelje sednemo ponovo sa predstavnicima frilensera za sto da vidimo šta su detalji. Krećemo u tu vrstu analize postojećeg stanja, tako da za sedam dana imaćemo odgovor na pitanja frilensera i tada ćemo ih javno izneti.

Poreska uprava je, inače, posle sastanka, obustavila postupke prema frilenserima, dok se pregovori ne završe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Miki Zg

21.01.2021. 16:45

Lično mislim da svi ljudi trebaju plaćati poreze kao što je u svijetu ,pa i frilenseri .Trebala bi biti neka stopa prihvatljiva za te preduzetnike i za državu .Mnogi su registrirani u inozemstvu ( Rumunija ,javno izjavljuju na YUtjubu ),a vrše poslovne radnje u Srbiji !

dx202xd

21.01.2021. 22:11

@Miki Zg - Niko se od njih ne protivi plaćanju poreza ali po stopama i uslovima koji važe u svim zemljama u okruženju. Mak Bosna hrv Rumunija Bugarska... A ne po lopovskim po kojim više daješ državi a nemaš ni bolovanje ni kredit ni staž... A o pljačkaškom pokušaju da to naplate 6 godina unazad a do juče im govorili da ne trebaju da plaćaju ništa bolje da ne komentarišem.

Malena

01.02.2021. 18:26

@dx202xd - Слажем се да не треба да плаћају уназад порез. И треба да буде као свуда у окружењу. Али... За стаж треба сами да уплаћују. То им нико не брани! Толико сигурно зараде иначе се неби тим послом бавили! Плаћање пореза нема никакве везе са стажом, боловањем или годишњим одмором. То је све до њихове воље. Ако региструју свој рад у АПР имају на то право!