RODITELJI OBRATITE PAŽNJU: Hrana za bebe koju Grci povlače iz prodaje, može da se nađe na našem tržištu

E.B.T.

08. 12. 2020. u 18:18

KOMPANIJA Nestle Adriatic u Srbiji od novembra 2018. godine ne uvozi hranu za bebe Nestle Sinlac, čiji se jedan serijski broj povlači iz prodaje u Grčkoj, jer je zabaležen viši nivo jedne vrste teškog metala, kadmijuma, od dozvoljenog.

РОДИТЕЉИ ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: Храна за бебе коју Грци повлаче из продаје, може да се нађе на нашем тржишту

Foto: Depositphotos

Sanitarne analize u našoj zemlji su detaljnije od onih koje se obavljaju u Evropskoj uniji. Ovo za "Novosti" kažu predstavnici te firme u Srbiji. Međutim, potrošači treba da obrate pažnju, jer je moguće da se pronađu ovi proizvodi koji su od tada ostali u prodaji.

- Mi proizvod Nestle Sinlac žitaricu ne uvozimo od kraja 2018. godine, ali se još uvek mogu pronaći proizvodi koji su ostali na tržištu - ističe Milica Milanović iz kompanije Nestle Adriatic. - Ipak, kako je nama poslednji uvoz tog proizvoda bio u novembru 2018. godine, u Srbiji ne posedujemo problematični serijski broj koji ima Grčka.

Ona objašnjava da ovi proizvodi u našoj zemlji prolaze detaljniju proceduru nego u Evropskoj uniji.

- Srbija nije deo EU i kod nas se prilikom svakog uvoza obavljaju sanitarne analize svakog serijskog broja proizvoda - ističe Milanovićeva. - Ukoliko analize pokažu da bilo koji parametar nije u skladu sa lokalnim regulativama i deklaracijom na proizvodu, on ne može da se stavi na tržište u slobodnu prodaju. Države koje su deo EU, kao što je u ovom slučaju Grčka, nemaju tako opsežne analize, pa su, nažalost, i ovakve situacije moguće.

Grčka nacionalna organizacija za lekove pozvala je kompaniju Nestle da povuče iz prodaje hranu za bebe Nestle Sinlac, serijski broj 01960291R, pakovanje od 500 grama sa rokom trajanja do 09. 2021. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024