U NAJAVI ČEŠKE INVESTICIJE: Ministarka Matić se sastala sa ambasadorom Kuhtom, trgovina i telekomunikacije prioritet

B. Ca.

04. 12. 2020. u 17:12

TRGOVINA i telekomunikacije prioritetne su oblasti saradnje Srbije i Češke i potrebno je nastaviti rad Mešovitog komiteta, saglasili su se danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ambasador Češke u Srbiji Tomaš Kuhta.

У НАЈАВИ ЧЕШКЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ: Министарка Матић се састала са амбасадором Кухтом, трговина и телекомуникације приоритет

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Kako je saopštilo ministarstvo, ambasador Kuhta izrazio je zadovoljstvo poslovanjem čeških kompanija u Srbiji i najavio da i druga preduzeća iz te zemlje planiraju investicije u Srbiju.

Izdvojio je projekat "Avala film" ističući njegov značaj za srpsku filmsku industriju i najavio izgradnju obrazovne filmske institucije u okviru projekta, kao i veliki studio za snimanje filmova. Ambasador je istakao i značajnu priliku za uvoz srpskih proizvoda iz oblasti hemijske proizvodnje, proizvodnje guma i poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Prema rečima ministarke Matić, od posebnog značaja je saradnja sa PPF grupom i podsetila da ministarstvo raspisuje pozive operatorima za zajedničku izgradnju širokopojasne mreže u ruralnim područjima. Učesnici sastanka zaključili su da je rast trgovinske razmene dobar pokazatelj ekonomske saradnje dve zemlje i izrazili očekivanje za dalji razvoj saradnje posebno sa očekivanom ekonomskom stabilizacijom naredne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024