ZAVRŠENA OBUKA PREDUZETNICA: Za digitalni marketing osoposobljeno 113 učesnica

E. B. T.

19. 11. 2020. u 18:39

DVOMESEČNIM programom edukacije "Digitalno žensko projektno preduzetništvo" 113 učesnica osposobljeno je za primenu digitalnog marketinga za pokretanje sopstvenog biznisa ili dalji razvoj već postojećeg.

ЗАВРШЕНА ОБУКА ПРЕДУЗЕТНИЦА: За дигитални маркетинг осопособљено 113 учесница

Foto: Tanjug/D. Popović

Danas, na Međunarodni dan žena preduzetnica, održana je završna konferencija ovog projekta, saopštila je Privredna komora Srbije.

-Neohodno je dalje raditi na edukaciji u ovoj oblasti, sa posebnim naglaskom na vulnerabilne grupe, ruralne i nerazvijene predele, kao i nove trendove i tehnologije, a posebnu pažnju treba usmeriti na industrije na koje je značajno uticala pandemija - istaknuto je na konferenciji. - Umrežavanje, udruživanje i razmena iskustava veoma su bitan faktor uspeha razvoja preduzetništva dok je istrajnost osobina neophodna preduzetnicama za uspeh.

Potrebno je, kako se ukazuje, obezbediti balans privatnog i poslovnog života, jer preduzetništvo zahteva mnogo više od standardnog radnog vremena. Učesnici konferencije su ocenili da je pristup fondovima i drugim izvorima sredstava po povlašćenim uslovima omogućava ubrzani razvoj preduzetničkih poduhvata.

Od 113 žena koliko je učestvovalo u projektu, 25 je ušlo u proces mentoringa. Program obuke je obuhvatio različite teme u oblastima marketing strategija, digitalni marketing, alati za optimizaciju i oglašavanje na društvenim mrežama, definisanje projektne ideje, plan realizacije preduzetničkog projekta, koraci za osnivanje sopstvenog biznisa, način finansiranja biznisa, e-trgovina i druge.

Edukacija je dala podsticaj za razvoj digitalnog projektno-orijentisanog preduzetništva, formirana je baza preduzetničkih projekta, kao i mreža mladih preduzetnica sa znanjima u oblasti digitalnog marketinga, za međusobnu razmenu iskustva i primera dobre prakse.

Mentorski rad kroz koji je prošlo 25 najboljih učesnica, podrazumevao je onlajn sastanke i konsultacije sa dodeljenim mentorima, kako bi zajedno radili na razvijanju njihovih biznis ideja.

- U okviru obuke, učesnice su imale mogućnost da u onlajn okruženju prisustvuju panelu uspešnih preduzetnica iz Srbije i regiona, na kome su imale priliku da od njih čuju iskustva i praktične savete kako da pokrenu i razviju svoj biznis, ali i kako da prevaziđu izazove sa kojima su se uspešne preduzetnice već suočavale - navodi se u saopštenju.

Projekat je sprovelo Udruženje za upravljanje projektima Srbije (IPMA Srbija), uz podršku Privredne komore Srbije, Nacionalne akademije za javnu upravu i Ministarstva pravde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!