ZAVRŠENA OBUKA PREDUZETNICA: Za digitalni marketing osoposobljeno 113 učesnica

E. B. T.

19. 11. 2020. u 18:39

ЗАВРШЕНА ОБУКА ПРЕДУЗЕТНИЦА: За дигитални маркетинг осопособљено 113 учесница

Foto: Novosti arhiva

DVOMESEČNIM programom edukacije "Digitalno žensko projektno preduzetništvo" 113 učesnica osposobljeno je za primenu digitalnog marketinga za pokretanje sopstvenog biznisa ili dalji razvoj već postojećeg.

Danas, na Međunarodni dan žena preduzetnica, održana je završna konferencija ovog projekta, saopštila je Privredna komora Srbije.

-Neohodno je dalje raditi na edukaciji u ovoj oblasti, sa posebnim naglaskom na vulnerabilne grupe, ruralne i nerazvijene predele, kao i nove trendove i tehnologije, a posebnu pažnju treba usmeriti na industrije na koje je značajno uticala pandemija - istaknuto je na konferenciji. - Umrežavanje, udruživanje i razmena iskustava veoma su bitan faktor uspeha razvoja preduzetništva dok je istrajnost osobina neophodna preduzetnicama za uspeh.

Potrebno je, kako se ukazuje, obezbediti balans privatnog i poslovnog života, jer preduzetništvo zahteva mnogo više od standardnog radnog vremena. Učesnici konferencije su ocenili da je pristup fondovima i drugim izvorima sredstava po povlašćenim uslovima omogućava ubrzani razvoj preduzetničkih poduhvata.

Od 113 žena koliko je učestvovalo u projektu, 25 je ušlo u proces mentoringa. Program obuke je obuhvatio različite teme u oblastima marketing strategija, digitalni marketing, alati za optimizaciju i oglašavanje na društvenim mrežama, definisanje projektne ideje, plan realizacije preduzetničkog projekta, koraci za osnivanje sopstvenog biznisa, način finansiranja biznisa, e-trgovina i druge.

Edukacija je dala podsticaj za razvoj digitalnog projektno-orijentisanog preduzetništva, formirana je baza preduzetničkih projekta, kao i mreža mladih preduzetnica sa znanjima u oblasti digitalnog marketinga, za međusobnu razmenu iskustva i primera dobre prakse.

Mentorski rad kroz koji je prošlo 25 najboljih učesnica, podrazumevao je onlajn sastanke i konsultacije sa dodeljenim mentorima, kako bi zajedno radili na razvijanju njihovih biznis ideja.

- U okviru obuke, učesnice su imale mogućnost da u onlajn okruženju prisustvuju panelu uspešnih preduzetnica iz Srbije i regiona, na kome su imale priliku da od njih čuju iskustva i praktične savete kako da pokrenu i razviju svoj biznis, ali i kako da prevaziđu izazove sa kojima su se uspešne preduzetnice već suočavale - navodi se u saopštenju.

Projekat je sprovelo Udruženje za upravljanje projektima Srbije (IPMA Srbija), uz podršku Privredne komore Srbije, Nacionalne akademije za javnu upravu i Ministarstva pravde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)