DRŽAVA POMOGLA TURIZAM I HOTELIJERSTVO: Vlada Srbije razmišlja o novim merama

J.Su.

19. 11. 2020. u 12:06

VLADA Srbije uradila je dosta toga, kada je u pitanju sektor ugostiteljstva, turizma, malih i srednjih preduzeća, koji su pogođeni pandemijom korona virusa. Uz to, razmišlja se o merama koje će biti predložene za naredni ciklus.

ДРЖАВА ПОМОГЛА ТУРИЗАМ И ХОТЕЛИЈЕРСТВО: Влада Србије размишља о новим мерама

Foto: Tanjug

Ovo je izjavila ministarka turizma Tatjana Matić, a kako je dodala, Srbija je samo u turizmu izgubila oko milijardu evra.


- Vlada je donela čitav set mera kada je udar bio i najveći - kazala je Matić. - Taj set ekonomskih mera, bio je sa procenjenim efektom oko 608,3 milijarde dinara. Imali smo i posebne mere pomoći hotelijerstvu, oko 10,5 miliona evra je dato onim koji su bili najugroženiji, čak 312 hotela je dobilo tu pomoć.

Kako je rekla Matić, oko tri milijarde dinara je bila pomoć turističkim agencijama iz Fonda za razvoj. Uz to, jedan od prioriteta Vlade će biti da se ide na smanjenje PDV sa 20 na 10 odsto, za hranu u ugostiteljskim objektima i moratorijum za investicione kredite u sektoru hotelijerstva.

- Tu je i program subvencije za turističke agencije od 150 miliona dinara, za dobijanje licence za rad - izjavila je Matić. - Uvode se u svetu sertifikati, a biće sigurno mnogo stvari u turizmu i ugostiteljstvu, koji će biti proizvod ove pandemije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)