BRNABIĆ NA KONFERENCIJI "SWISS DIGITAL DAYS": Srbija se priključuje evropskom dijalogu o digitalizaciji

J. Ž. S.

02. 11. 2020. u 23:34

DIGITALIZACIJA ostaje jedan od prioriteta nove vlade i ostajemo posvećeni jačanju saradnje sa organizacijama civilnog sektora koje se zalažu za digitalizaciju, rekla je premijerka Ana Brnabić na konferenciji „Swiss Digital Days“, koja se održava po četvrti put, uz učešće velikog broja partnera iz privrede, nauke i javnog sektora.

БРНАБИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ SWISS DIGITAL DAYS: Србија се прикључује европском дијалогу о дигитализацији

D. Balšić

U okviru konferencije „Swiss Digital Days“, organizacije iz Švajcarske, Švedske, Srbije, Ukrajine, Poljske, Lihtenštajna i Grada Beča, potpisale su Pismo o namerama o saradnji u domenu javnog dijaloga o digitalizaciji, a među potpisnicima je i Inicijativa „Digitalna Srbija“.

Brnabić je istakla da je cilj vlade da Srbija postane jedan od vodećih digitalnih habova u Evropi.


- Naši potencijali posebno u oblasti ljudskih resursa, već su globalno prepoznati. Tako je, prema oceni „Startup Genome“, beogradski i novosadski startap ekosistem uvršten među pet najboljih.


Napravljen je veliki napredak u oblasti elektronske uprave i  obrazovanja. Zahvaljujući uvođenju e-Uprave i različitih elektronskih servisa, od juna 2017. godine do danas sačuvali smo 15.000 stabala - rekla je Brnabić.
 
Nebojša Đurđević, direktor „Digitalne Srbije” smatra da budući da ovako široko postavljene inicijative obično dolaze od vlada, posebno mu je drago što nezavisne organizacije, kao što je Inicijativa „Digitalna Srbija“ zajednički pokreću i sprovode aktivnosti u cilju promovisanja prilika koje nam je digitalizacija donela.
- Mislim da ova saradnja može da bude vrlo važan element u građenju digitalne budućnosti Evrope i njene ekonomije - istakao je Đurđević.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna