ČOKOLADA SA STAKLOM, PILE SA SALMONELOM: Da li se kod nas prodaje sporna hrvatska roba?

E. B. T.

30. 10. 2020. u 12:00

POSTOJI mogućnost da se na rafovima srpskih trgovina nalaze "Krašova" čokolada i "Cekinova" piletina određenih lot brojeva, koje Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske povlači sa svog tržišta, jer nisu bezbedni.

ЧОКОЛАДА СА СТАКЛОМ, ПИЛЕ СА САЛМОНЕЛОМ: Да ли се код нас продаје спорна хрватска роба?

Ilustracija

Ovo ministarstvo je u sredu saopštilo da čokolada možda sadrži komadiće stakla, a da je u piletini pronađena salmonela.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju od predstavnika nekoliko trgovinskih lanaca u Srbiji, u njihovim prodajnim objektima nema spornih proizvoda. Pojedini hipermarketi ih nikada nisu ni imali u svojoj ponudi, dok su ih drugi povukli iz prodaje.

- Mi smo "Krašovu" čokoladu povukli još pre 12 dana čim smo saznali da su mogući problemi sa tim proizvodom određenih lot brojeva - ističu u jednom poznatom trgovinskom lancu. - Nismo čekali zvaničnu odluku hrvatskog Ministarstva poljoprivrede.

Kako navode sagovornici našeg lista, "Cekinovi" pileći proizvodi koji se prodaju na našem tržištu koriste isključivo meso iz Srbije, iako se radi o hrvatskom proizvođaču.

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske je u sredu obavestilo potrošače da se "Krašova" čokolada s lešnicima i suvim grožđem od 80 grama povlači i opoziva zbog mogućeg sadržaja komadića stakla.

- Povlačenje i opoziv odnosi se na navedenu čokoladu koja na pakovanju ima lot brojeve L2015611 i L2015631 i na kojoj je navedeno "najbolje upotrebiti do 4. 6. 2021." - saopštili su iz hrvatskog ministarstva. - Proizvođač je "Kraš prehrambene industrije".

Osim ove čokolade, sa tržišta se povlači i "Cekinovo" pileće, mašinski otkoštano meso, brzo smrznuto, težine 500 grama, zbog utvrđenog prisustva bakterije iz roda Salmonella spp. Hrvatsko ministarstvo je istaklo da se to odnosi isključivo na proizvod koji je zamrznut 14. 9. 2020, s rokom upotrebe do 14. 12. 2020, lot broj 14. 9. 2020, bar-kod 385015911853, oznake HR61EU. Oni dodaju da je poreklo proizvoda hrvatsko, a proizvođač je varaždinska "Koka".

SRPSKE INSPEKCIJE

IZ nadležnih inspekcija Ministarstva poljoprivrede Srbije kažu, za "Novosti", da nemaju informaciju da su na našem tržištu distribuirani proizvodi koje hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede povlači iz prodaje, "Krašova" čokolada i "Cekinova" piletina određenih lot brojeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!