SMEDEREVSKA PALANKA: Centar partnerstva grada Anšan iz NR Kine

J. I.

15. 10. 2020. u 14:50

SMEDEREVSKA Palanka postaće centar kooperantskog partnerstva kineskog grada Anšan.

СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА: Центар партнерства града Аншан из НР Кине

Foto: Opština Smederevska Palanka

U januaru 2019. godine, tadašnji ambasador Milan Bačević, boravio je u trodnevnoj poseti Anšanu i susreo se sa tadašnjim gradonačelnikom opštinske vlade Anšan. Održan je sastanak sa predstavnicima Ansteel Construction Group, i 20 lokalnih preduzetnika, kako bi pronašli potencijale za saradnju između Anšana i Srbije.

Rukovodstvo opštine prepoznalo je ideju o saradnji dva grada kao veliku mogućnost za unapređenje razvoja industrije.

- Na predlog predsednika, Aleksandra Vučića, odlučeno je da Smederevska Palanka postane grad kooperantskog partnerstva Anšana, jer oba grada su stara industrijska baza svoje zemlje, kaže predsednik palanačke optštine, Nikola Vučen.

Na sednici Skupštine opštine u avgustu 2019. godine, doneta je Odluka o uspostavljanju saradnje i bratimljenju opštine Smederevska Palanka sa gradom Anšan - Narodna Republika Kina.

Iako je epidemija izazvana virusom kovid-19 odložila potpisivanje sporazuma o partnerstvu, iz Odeljenja za međunarodne razmene i Kancelarije za spoljne poslove - trgovinski biro kineskog grada Anšana, odlučili su da prvo potpišu sporazum, i upute ga opštini Smederevska Palanka na potpisivanje, saopšteno je iz sedišta palanačke opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)