Ovo su pet najdužih tunela u Srbiji (FOTO)

Z.R.

06. 10. 2020. u 13:17

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao potpisivanju Komercijalnog ugovora o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji brze saobraćajnice - državnog puta IB reda br. 21 Novi Sad - Ruma, poznate kao "Fruškogorski koridor".

Ово су пет најдужих тунела у Србији (ФОТО)

Foto: Arhiva

Na tom koridoru nalaziće se jedan od najdužih tunela u Srbiji. Tim povodom izdvojili smo vam pet najdužih tunela u Srbiji.

1. IRIŠKI VENAC, kroz Frušku goru sa oko 3.500 metara biće najduži u Srbiji. Ovaj objekat gradiće se u okviru Fruškogorksog koridora između Rume i Novog Sada, za koji je danas potpisan ugovor.

2. LAZ kroz planinu Jelicu, na Koridou 11 se trenutno gradi. Jedna cev će biti duga 2.700, a druga 2.900 metara.

Foto: Instagram/budućnostsrbije

3. MUNjINO BRDO je drugi tunel na deonici između Preljine i Poljege, koja je u izgradnji. Biće dug oko 2.800 metara.

Foto: JP Putevi Srbije

4. MANAJLE je sa 1.804 metara trenutno najduži izgrađeni tunel na auto-putevima u Srbiji, a nalazi se ja južnom kraku Koridora 10, na deonici između Caričine doline i Vladičinog Hana.

Foto: Arhiva

5. PROGON je dugačak 1.107 metara, a nalazi se na obilaznici oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10.

Foto: Arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)