BRZA SAOBRAĆAJNICA DO MARTA 2024: Fruškogorski koridor biće izgrađen u rekordnom roku

Tanjug

06. 10. 2020. u 12:29

FRUŠKOGORSKI koridor, brza saobraćajnica od Novog Sada do Rume od oko 48 kilometara, biće izgrađena u rekordnom roku, do 15. marta 2024. godine, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

БРЗА САОБРАЋАЈНИЦА ДО МАРТА 2024: Фрушкогорски коридор биће изграђен у рекордном року

Foto: Tanjug

Vučić je, nakon potpisivanja ugovora sa kineskom kompanijom CRBC za izgrađu Fruškogorskog koridora, rekao da je ovo važan dan u "moru ne tako lakih dana", kao i da je veoma ponosan što je taj ugovor potpisan.

-Fruškogorski koridor biće veoma značajan ne samo za Novosađane, već i za građane iz svih delova Bačke i Srema i skratiće im put ka zapadu Srbje i zapadnim zemljama.

Vučić je naveo da će ta brza saobraćajnica, pre svega, omogućiti lak dolazak do Fruške gore i Rume.

U okviru brze saobraćajnice biće izgrađen i most na Dunavu kod Kovilja od 1,8 kilometara i tunel Iriški venac od čak 3,5 kilometara, naglasio je predsednik.

Dodaje da će se nadovezati ta brza saobraćajnica na autoput Ruma - Šabac koji se gradi, kao i brzu saobraćajnicu od Šapca do Loznice.

-To je oko 125 km gde ćete moći za sat vrema da stignete od Loznice do Novog Sada. Niko nije verovatno ranije da je to moguće- dodao je Vučić.

Kaže da će kompletan Fruškogorski koridor sa svim objektima biti otvoren za saobraćaj u rekordnom roku do 15. marta 2024. godine.

 
VUČIĆ: AKO EU NE PRIHVATI, PRUGU BG-NIŠ GRADIMO SA CRBC

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija od EU tražila 50 odsto granta za izgradnju brze pruge Beograd - Niš i istakao da ćemo, ako oni ne prihvate, tu prugu graditi sa kineskim CRBC.

Nakon potpisivanja Ugovora za izgradnju Fruškogorskog koridora sa kineskim partnerom, Vučić je rekao da je ta komanija dala dobru ponudu za izgradnju brze pruge od Beograda do Niša.

Istakao je da je vrednost te investicije dve milijarde evra, a da bi brza pruga išla brzinom 200 kilometara na sat.

Predsednik je istakao da bi se od Beograda do Niša stizalo za sat i 15 minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (53)

TO JE ZA NAŠE FINANSIJE NAJZNAČAJNIJA BORBA Mali: Optimista sam nakon sastanka sa “S&P”, očekujemo investicioni rejting (FOTO)