ŠANSA ZA POSAO OD 8. OKTOBRA: Vlada pomerila rok prijave za mlade zainteresovane za praksu zbog provere ispunjenosti uslova poslodavaca

S. B.

01. 10. 2020. u 08:49

ШАНСА ЗА ПОСАО ОД 8. ОКТОБРА: Влада померила рок пријаве за младе заинтересоване за праксу због провере испуњености услова послодаваца

Ilustracija / Foto Depositphotos

SVRŠENI srednjoškolci i akademci imaju nedelju više da se pripreme za projekat "Moja prva plata".

Početak prijave za program sticanja prakse i prvog radnog iskustva pomeren je za 8. oktobar, saopštila je u sredu Vlada Republike Srbije. Prvobitno je planirano da se kandidati javljaju tokom 15 dana, pa bi rok trebalo da bude 22. oktobar. Konkurs se odlaže, jer je stiglo puno prijava poslodavaca, a najveći broj na samom kraju.

U program "Moja prva plata" ušlo je 10.000 zainteresovanih kompanija, koje su oglasile približno 17.000 pozicija za 28.000 radnih mesta. U toku je pažljiva provera ispunjenosti uslova poslodavaca za učešće u programu i stručno definisanje svih pozicija. Pri tome, više od 70 odsto pozicija koje su kompanije prijavile dostupno je za kandidate sa završenom srednjom školom, a prijave poslodavaca stigle su iz čitave Srbije, različitih delatnosti i obima kompanija.

- Stručna lica Nacionalne službe proveravaju svaku oglašenu poziciju, jer program ima za cilj osposobljavanje za rad na konkretnim poslovima i potrebno je da svaka pozicija ispuni zahteve u pogledu sticanja znanja i veština, kako bi mladi ljudi po završetku programa bili kompetentniji i bolje pripremljeni za rad - saopštava Vlada Srbije.

Kandidati moraju da budu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, imaju najmanje srednje obrazovanje, najviše 30 godina, nemaju radnog iskustva, odnosno manje od devet meseci. Uslov je i da u periodu od šest meseci pre podnošenja zahteva nisu bili u radnom odnosu kod izabranog poslodavca.

PREKO PORTALA

PRIJAVLjIVANjE kandidata se obavlja elektronskim putem na portalu www.mojaprvaplata.gov.rs. Kandidat treba da dostavi radnu biografiju i skeniranu diplomu o stečenoj kvalifikaciji. Detaljnije informacije su dostupne na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)