"UZMI RAČUN I POBEDI" Ovo su sva PRAVILA NAGRADNE IGRE, među vrednim nagradama stanovi i kola

Novosti online

19. 09. 2020. u 20:16

УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ Ово су сва ПРАВИЛА НАГРАДНЕ ИГРЕ, међу вредним наградама станови и кола

Foto: N. Skenderija

DRŽAVA ponovo pokreće veliku nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" u kojoj će građani sakupljajući fiskalne račune moći, uz malo sreće, da postanu vlasnici vrednih nagrada.

Između ostalog, biće podeljeno 60 automobila 'fijat 500L', 10 stanova u naselju Zemunske kapije i dva u Beogradu na vodi.

Podsetimo, nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" prvi put je bila organizovana u martu 2017. s nagradnim fondom vrednim 135 miliona dinara. Drugi ciklus organizovan je početkom 2018, imao je dva kruga sa po četiri izvlačenja, a u igri je učestvovao čak 41 odsto građana, koji su poslali 11 miliona koverata. U ovom ciklusu podeljena je 291 nagrada ukupne vrednosti 257 miliona dinara.

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" ima za cilj suzbijanje sive ekonomije i edukaciju građana o značaju izdavanja fiskalnih računa, a da se taj cilj i postiže, pokazuju i podaci Poreske uprave. Tako je, podsetimo, tokom trajanja prethodne nagradne igre uočena veća spremnost građana da ukažu na slučajeve poslovanja mimo propisa, budući da su samo u periodu od januara do aprila 2018. podneli 13 odsto više prijava nego u istom periodu 2017. i čak 55 odsto prijava više u odnosu na 2016.

Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je da startuje nagradna igra uz poruku da građani već sada mogu da skupljaju fiskalne račune.

PRAVILA SU JEDNOSTAVNA:

* važiće računi od 1. septembra

* pravo učešća imaju sva punoletna lica s prebivalištem ili boravištem na teritoriji Srbije

* učesnici u nagradnoj igri neće plaćati poštansku uslugu prilikom slanja koverti

* biće dva kruga, a sve koverte prispele u prvom učestvovaće i u drugom krugu

* koverta treba da ima 10 fiskalnih računa

* minimalna vrednost svakog računa mora biti 100 dinara

* prvi krug biće završen do Nove godine

- Pozivam ih da to čine u što većem broju, jer na taj način, s jedne strane, imaju šanse da osvoje vredne nagrade, a s druge strane doprinose smanjenju sive ekonomije. To znači da ćemo imati više sredstava za izgradnju bolnica, škola, auto-puteva, železnice. Dakle, pozivam sugrađane da pri svakoj kupovini traže fiskalni račun, ukoliko ga prethodno nisu dobili, jer na to imaju pravo. Želimo da na ovaj način upravo podignemo njihovu svest i da im ukažemo na važnost uzimanja fiskalnih isečaka, jer to znači i bolji kvalitet njihovog života - rekao je Mali.

On je podvukao da su rezultati prethodne nagradne igre bili odlični, tako da i sad imaju visoka očekivanja.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Zoran

20.09.2020. 09:52

Svaki put kada mi daju račun ja znam novac od poreza Vučić potroši za večeru, bahanalije po splavovima, kurve, da sam malom dao deo za ratu kredite za njegov stan, Vulinima za cipele ili kaiš od 1000 evra, tako da ja više ne tražim račun. To što vi pričate za bolnice i škole je laž kao i sve ostalo što lažete.