NOVI ASFALT ZA STARE PUTEVE: Rehabilitacija državnih saobraćajnica prvog reda na 200 kilometara

V. N.

07. 09. 2020. u 10:00

DOK se novi auto-putevi grade, postojeći su odavno zreli za popravku.

НОВИ АСФАЛТ ЗА СТАРЕ ПУТЕВЕ: Рехабилитација државних саобраћајница првог реда на 200 километара

Novosti

Tokom ove godine planirana je obnova 197 kilometara na Koridoru 10 kroz Srbiju. Rehabilitacija državnih puteva prvog A reda završena je na 100,89 kilometara, a u toku su radovi na još 40,99 kilometara. Vrednost do sada izvedenih radova iznosi 3,2 milijarde dinara bez PDV, dok će obnova svih oko 200 kilometara najvažnijih saobraćajnica koštati više od pet milijardi dinara.

PETLjE

NA pojedinim delovima Koridora 10 poslednji ozbiljniji radovi su izvođeni još pre 25 godina. Jedna od deonica koje su najduže čekale obnovu je potez od petlje Pojate do petlje Ražanj.

Novi asfalt izliven je na deonicama na severu zemlje, od Horgoša do Subotice, od Bačke Topole do Siriga, kao i dalje do petlje Novi Sad Sever. Rekonstruisana je i deonica od Inđije do Novih Banovaca. Uslove za bolju vožnju odnedavno vozači imaju i na trasi od petlje Pojate do Ražnja i dalje do Aleksinačkih rudnika, kao i između Merošine i Doljevca. Rekonstruisan je i potez kod čeone naplatne stanice Šid na auto-putu ka Zagrebu.

- Najobimnije radove zahtevale su deonice državnog putaod petlje Niš do Merošine, deo od Pojata do Aleksinca i od Bačke Topole do Novog Sada - navode u JP "Putevi Srbije". - Smanjeni intenzitet saobraćaja izazvan pandemijom kovid 19, na neki način može se reći da je olakšao izvođenje radova, ali moramo naglasiti da je organizacija bezbednog odvijanja saobraćaja tokom izvođenja radova na rehabilitaciji auto-pute vauvek zahtevan i odgovoran posao.

U toku su radovi na deonicama od petlje Vrčin do Malog Požarevca, između petlje Niš Jug i Merošine, kao i na potezu od Ražnja do Aleksinačkih rudnika, kao i između petlji Subotica Sever i Subotica Jug.

U Republici Srbiji trenutno je u upotrebi 924,7 kilometara auto-puteva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024