MINISTAR MALI SAOPŠTIO USLOVE ZA PRIJAVU: Državna pomoć samo za hotelijere koji nisu otpustili više od 10 odsto radnika

Novosti online

21. 08. 2020. u 15:40

МИНИСТАР МАЛИ САОПШТИО УСЛОВЕ ЗА ПРИЈАВУ: Државна помоћ само за хотелијере који нису отпустили више од 10 одсто радника

Foto: Instagram

MINISTAR finansija Siniša Mali rekao je danas da će u narednih 10 dana biti raspisan javni poziv na koji će hotelijeri moći da se prijave za direktne državne subvencije, i tom prilikom je otkrio i koji su uslovi za dobijanje sredstava od države.

- Pomoć se odnosi na gradske hotele, koji su kategorizovani, i koji neće smanjiti broj zaposlenih za više od 10% do kraja godine. Očekujemo da ćemo im novac isplatiti već krajem septembra, početkom oktobra - naveo je ministar Mali.

Hotelijeri će dobiti od države direktnu subvenciju od 350 evra za svaki ležaj i 150 evra za svaku sobu, što je nova sektorska mera za ublažavanje posledica koronavirusa koji je ta kriza ostavila na ugostiteljstvo.

Država je već imala dva paketa pomoći privredi, koji su koristili i privrednici iz turističke industrije, ali je sada u pitanju poseban paket pomoći koji bi se odnosio samo na turističku privredu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Zoran

21.08.2020. 16:38

Teniser Dominik Tim vam je rekao sustinu pobednika da ne zeli da pomaze druge tenisere koji lose obavljaju svoj posao. Ja kao pojedinac nikad nisam imao sansu ni da uzmem kredit, pa ti hotelijeri neka prodaju svoj prostor u stambene jedinice, koji bi kupili Srbi koji su uvek radili u Srbiji a nikad stan dobili ili mladi koji sire porodice.