VUČIĆ: Ekonomske mere su dobre, bićemo najbolji u regionu

Novosti online

07. 08. 2020. u 11:24

EKONOMSKE mere su dobre, bićemo najbolji u regionu, rekao je predsednik Vučić.

ВУЧИЋ: Економске мере су добре, бићемо најбољи у региону

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kako kaže, ono što je veoma važno jeste da je danas u šest sati otvoren trezor, uplaćeni su svi nalozi i da leže minimalac.

- Posebno sam zadovoljan što su te mere dale dobre rezultate - rekao je Vučić i dodao da je Srbija u ovom trenutku na minus 6, 5 i da je samo Litvanija ispred nas.

Ističe da ćemo nesumljivo biti najbolji od svih zemalja u regionu.

- U prvom kvartalu smo bili prvi - dodaje Vučić. Kako kaže, ovo ne znači da ljudi žive kao bubreg u loju, ali dodaje proći ćemo bolje nego drugi.

Vučić ističe da će u septembru isplatiti još jednu tranšu.

- Ovaj novi paket se odnosi i na preduzeća osnovana od marta meseca. Nemamo manje zaposlenih, imamo nešto veći broj zaposlenih, ali tek očekujemo neke udare, ali preventivno smo uradili sve što smo mogli i efikasno ćemo odgovoriti na njih - rekao je Vučić.

Kako kaže, paket iznosi 5, 8 milijardi evra do sada, što je 12 posto bruto domaćeg proizvoda.

- Proporcijalno snazi naše zemlje, jedna smo od zemalja koja je najviše uložila u saniranje privrede pogođene kovidom - rekao je Vučić i dodao da je građevinarstvo u drugom kvartalu imao pad od 2, 6 posto.

Ističe da je došlo do rasta industrjske proizvodnje, i dodaje da će se ulagati dodatni novac u puteve i izgradnju koridorskih pravaca.

- Treći i četvrti kvartal će biti teški, ali bez obzira na to, mislimo da ćemo uspeti da obezbedimo da Srbija nema negativan rast na kraju godine, što bi značilo da smo najbolji u Evropi - rekao je Vučić.

Odobreno 17 projekata za navodnjavanje

Kada je poljoprivreda u pitanju, Vučić je rekao da pšenice imamo više neko ranije, kukuruza oko 10 procenata više nego pre.

- Takođe suncokreta ima više, soja ima najveći rast oko 20 posto. U drugom kvartalu poljoprivreda je zabeležila rast od 2 posto - rekao je predsednik. Ističe da je odobreno 17 projekata za navodnjavanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (37)

SOLIDARNOST NA DELU: Jedna od osnovnih vrednosti za uspostavljanje mira i pravde u svetu