VUČIĆ: Ekonomske mere su dobre, bićemo najbolji u regionu

Novosti online

07. 08. 2020. u 11:24

ВУЧИЋ: Економске мере су добре, бићемо најбољи у региону

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

EKONOMSKE mere su dobre, bićemo najbolji u regionu, rekao je predsednik Vučić.

Kako kaže, ono što je veoma važno jeste da je danas u šest sati otvoren trezor, uplaćeni su svi nalozi i da leže minimalac.

- Posebno sam zadovoljan što su te mere dale dobre rezultate - rekao je Vučić i dodao da je Srbija u ovom trenutku na minus 6, 5 i da je samo Litvanija ispred nas.

Ističe da ćemo nesumljivo biti najbolji od svih zemalja u regionu.

- U prvom kvartalu smo bili prvi - dodaje Vučić. Kako kaže, ovo ne znači da ljudi žive kao bubreg u loju, ali dodaje proći ćemo bolje nego drugi.

Vučić ističe da će u septembru isplatiti još jednu tranšu.

- Ovaj novi paket se odnosi i na preduzeća osnovana od marta meseca. Nemamo manje zaposlenih, imamo nešto veći broj zaposlenih, ali tek očekujemo neke udare, ali preventivno smo uradili sve što smo mogli i efikasno ćemo odgovoriti na njih - rekao je Vučić.

Kako kaže, paket iznosi 5, 8 milijardi evra do sada, što je 12 posto bruto domaćeg proizvoda.

- Proporcijalno snazi naše zemlje, jedna smo od zemalja koja je najviše uložila u saniranje privrede pogođene kovidom - rekao je Vučić i dodao da je građevinarstvo u drugom kvartalu imao pad od 2, 6 posto.

Ističe da je došlo do rasta industrjske proizvodnje, i dodaje da će se ulagati dodatni novac u puteve i izgradnju koridorskih pravaca.

- Treći i četvrti kvartal će biti teški, ali bez obzira na to, mislimo da ćemo uspeti da obezbedimo da Srbija nema negativan rast na kraju godine, što bi značilo da smo najbolji u Evropi - rekao je Vučić.

Odobreno 17 projekata za navodnjavanje

Kada je poljoprivreda u pitanju, Vučić je rekao da pšenice imamo više neko ranije, kukuruza oko 10 procenata više nego pre.

- Takođe suncokreta ima više, soja ima najveći rast oko 20 posto. U drugom kvartalu poljoprivreda je zabeležila rast od 2 posto - rekao je predsednik. Ističe da je odobreno 17 projekata za navodnjavanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (37)

Sandra

07.08.2020. 11:40

Najbolje su one države čiji minimalac nije ispod 500 evra. Rast ili pad BDP ništa ne znači ako je država siromašna, ako nema razvijenu industriju i ako je poljoprivreda skrajnuta i zavisi od meteorologije. Ovo vreme je dobro za pametne investitore koji na prvo mesto stavljaju proizvodnju hrane i energije, jer toga nikada nije previše i može lako da se proda.

Denis

07.08.2020. 12:00

@Sandra - Кажи Сандра ако раст или пад БДП-а ништа не значи ако је земља сиромашна, како мислиш да ће та земља престати бити сиромашна ? Доће неко па ће ти дати плату од 5 000 Евро зато што си убеђена да ти је неко нешто дужан дати ? Срамота какав менталитет имају неки, ко просијаци.

Mihajilo

07.08.2020. 12:17

Privreda radi dobro, a kad je tako, imaće i novca u budžetu. Potrošnja se ne smanjuje jer građani imaju sigurnost u isplatama plata i penzija. Država je preduzela ekonomske mere na vreme i rezultati su tu.

Marija

07.08.2020. 14:43

Kvalitetna dugogodisnja ekonomska politika ucinila je da i danas u ovim teskim vremenima suocavanja sa nezapamcenom pandemijom, napredak Srbije je nezaustavljiv!

Nn

07.08.2020. 15:00

Korona virus je ekonomski uzdrmala ceo svet ali ipak dobro se drzimo, paket ekonomskih mera od strane vlasti pomoci ce svim preduzecima, vlast nece dozvoliti da bilo ko oseti finansijsku krizu.

Vera

07.08.2020. 18:09

Srbija je na dobrom putu; i pored korone i raznih pokusaja destabilizacije nekih, ekonomska perspektiva je dobra, sto i evropski statisticari i priznaju. Posebno me raduje plan za poljoprivredu jer je to vazan adut Srbije trenutno.

Marija

07.08.2020. 18:20

Sada je u celome svetu pandemija korona virusa, i mozemo reci ponosno da smo ekonomski stabilni i da nas korona nije unistila kao pojedine drzave sto je.

Milan Djokic

07.08.2020. 20:04

Dajte još mnogo ovakvih tekstova. Lepo se nasmejah čitajući komentare. Jači su ovi samozvani stručnjaci od Zorana Radmilovića u ulozi Radovana Trećeg istoimene predstave. Sve znaju, a u stvari mnogi od njih nemaju pojma. Jedino su Sandra i BozaB u pravu. Ostali su izgleda čuvali ovce na brdu kada je Bog delio pamet.

Ivana

07.08.2020. 21:56

Ekonomske mere takve da građani Srbije žive bolje, i da rade na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Srbija se danas cela razvija i grai.