PREDSEDNIK NAJAVIO: Autoput Ruma-Šabac otvaramo do polovine 2023.

Novosti onlajn

04. 12. 2021. u 12:52

CEO auto-put Ruma-Šabac trebalo bi da otvorimo do polovine 2023. godine, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova na mostu na Savi kod Šapca.

ПРЕДСЕДНИК НАЈАВИО: Аутопут Рума-Шабац отварамо до половине 2023.

Foto: Printscreen/Pink

Vučić je rekao da je primetan neverovatan napredak u odnosu na pre šest meseci i na pre godinu dana kada je obilazio radove.

On je ponovio da će se novim koridorom od Šapca do Beograda stizati za nekih 40 ili 45 minuta autoputem.

- Ovde gradimo potpuno novi auto-put da bismo zaobišli sela, i sada će biti neuporedivo brže - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao kako se nalaze na samo dva kilometara od mesta gde su pre sedam dana "batinaši tukli ljude i time se hvalili".

Ukazao je i da je sve veći broj stranaca koji rade, uglavnom Indijaca, Bangladešanaca i Turaka, a u drugim poslovima i Filipinaca.

Ocenio je da je novi autoput za Srem i Mačvu nešto neverovatno, "druga dimenzija".

- Velika stvar za našu zemlju. Mnogo para, ali dobro rade Azerbejdžanci. Platili smo sve iz budžeta i zato sam ponosan, to pokazuje snagu Srbije. Srce treperi, milina kada vidite kako se gradi u našoj zemlji sve što nije rađeno godinama - rekao je Vučić, koji je ovom prilikom razgovarao sa radnicima o njihovom statusu i pravima.

Ranije je najavljeno da će autoput Ruma-Šabac biti završen do oktobra 2023. godine, a Šabac-Loznica do kraja oktobra 2024. godine.

Novi most preko Save kod Šapca je najvažniji i najzahtevniji objekat na trasi budućeg auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Novi most preko Save kod Šapca biće dug ukupno 1,3 kilometra (sa tzv. navoznim rampama) i predstavlja jednu od tri deonice ovog projekta.

Ceo projekat Ruma-Šabac-Loznica vredan je 467,5 miliona evra, a ukupna dužina auto-puta i brze saobraćajnice je 77 km.

Ovaj put važan je ne samo za ovaj kraj, za blizu 600.000 ljudi u Mačvanskom i Sremskom okrugu, koje direktno povezuje.

Ovaj put je i najkraća veza između Beograda i Novog sada sa BiH i Republikom Srpskom preko graničnog prelaza Badovinci (Pavlovica ćuprija) i dalje prema Bijeljini ili prelaza Trbušnica kod Loznice.

Na auto-put i brzu saobraćajnicu Ruma-Šabac-Loznica (77 km) nadovezaće se Fruškogorski koridor koji povezuje Novi Sad i Rumu (45,4 km), što će činiti ukupno 122,4 km nove saobraćajnice.





 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

SOLIDARNOST NA DELU: Jedna od osnovnih vrednosti za uspostavljanje mira i pravde u svetu