MOŽEMO DA IMAMO NAJVIŠE INVESTICIJA Dobra budućnost ulaganja u srpsku energetiku

E.B.T.

24. 09. 2021. u 16:34

NAJVEĆI potencijal za nova ulaganja je u resoru energetike, a Srbija je prepoznata kao zemlja koja može da ima najviše investicija u budućnosti.

МОЖЕМО ДА ИМАМО НАЈВИШЕ ИНВЕСТИЦИЈА Добра будућност улагања у српску енергетику

Foto Tanjug

Ovo je danas istakla resorna ministarka Zorana Mihajlović po završetku konferencije "Partnerstvo za transatlantsku energetsku i klimatsku saradnju" u Varšavi.

- Novi investicioni ciklus u sektoru rudarstva i energetike u našoj zemlji vredan je 17 milijardi evra, a više od 10 milijardi biće za obnovljive izvore - kazala je ministarka. - Zelena agenda je globalna tema i neophodna je saradnja sa svim državama, jer nijedna zemlja ne može sama, posebno kada je u pitanju obezbeđivanje energetske sigurnosti i borba sa klimatskim promenama.

Najveći rezultat konferencije je, kako navodi, da ćemo zajedno raditi na tome da imamo dovoljno zelene energije, iako svaka zemlja definiše svoju dinamiku procesa.

- Veliku podršku smo dobili i zvaničnika Stejt departmenta, kao i od komesarke EU za energetiku, i za zelenu agendu i za nove investicije - istakla je ministarka. - Imali smo bilateralne susrete sa ministrima iz Crne Gore, Rumunije i Bugarske, jer moramo da vodimo računa i o regionalnoj stabilnosti. Nije dovoljno da se samo Srbija razvija i da samo mi ulažemo u energetiku, već je potrebno da se to dešava u čitavom regionu i celoj Evropi, ako zaista hoćemo rezultate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAVOS 2024: Ciljevi održivog razvoja kao put ka boljem svetu za sve