PODRŠKA POLJOPRIVREDNIM GAZDINSTVIMA: I u Vranju ozvaničeno formiranje fonda za pomoć inovacijama u poljoprivredi

D. RISTIĆ

11. 09. 2021. u 21:44

UGOVOR između Grada Vranja, Regionalne razvojne agencije Pčinjskog okruga i Fondacije Ana i Vlade Divac danas je potpisan u Vranju.

ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДНИМ ГАЗДИНСТВИМА: И у Врању озваничено формирање фонда за помоћ иновацијама у пољопривреди

D. Ristić

Njime je ozvaničeno formiranje fonda za podršku razvoju malih poljoprivrednih gazdinstava na području Grada Vranja, uz tehničku podršku USAID Programa za konkurentnu privredu.

Potpise na ovaj dokument stavili su, u ime Grada, gradonačelnik dr Slobodan Milenković, u ime Regionalne razvojne agencije, direktorka Bojana Tasković i u ime Fondacije Ana i Vlade Divac, direktorka Ana Košel.

Projekat kojim se formira Fond za podršku razvoju malih poljoprivrednih gazdinstava jedan je od najbitnijih projekata na kojima radi Fondacija Ana i Vlade Divac, koja prioritet daje zapošljavanju, istakla je Ana Košel.

- Do sada, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, radimo u više od 80 opština u Srbiji i podržali smo više 1.500 poljoprivrednih gazdinstava. Međutim, ovo je inovativna ideja i veliko je zadovoljstvo da su Grad Vranje i Regionalna razvojna agencija Pčinjskog okruga naši partneri. Reč je pozajmicama koje su vrlo povoljne za razvoj inovativih ideja - rekla je ona.

Ugovor omogućava poboljšanje materijalnog položaja proizvođača i pre svega je inovativni, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković i pozvao sve poljoprivredne proizvođače da se prijave na konkurs, jer ovo je još jedna podsticajna mera za njih.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a