ZAMENA STOLARIJE: U ovim opštinama građani već mogu da konkurišu

E.B.T.

17. 08. 2021. u 15:30

KONKURSE za prijavu građana koji žele da dobiju državne subvencije za zamenu fasadne izolacije, stolarije ili ugradnju energetski neefikasnih kotlova, raspisali su Zrenjanin, Novi Bečej, Dimitrovgrad i Raška.

ЗАМЕНА СТОЛАРИЈЕ: У овим општинама грађани већ могу да конкуришу

Foto G. Jevremović

Do sada je u 64 jedinice lokalne samouprave, od 67, koliko učestvuje u programu energetske sanacije domaćinstava, završen javni poziv za firme koje će izvoditi radove.

Ovo je danas saopštilo Ministarstvo energetike, ističući da se očekuje da još 12 gradova i opština u toku ove nedelje objave konkurse za građane.

Kao što su "Novosti" već pisale, Grad Beograd u narednom periodu treba prvo da usvoji Pravilnik o sufinansiranju mera energetske sanacije, a onda sledi raspisivanje javnog poziva prvo za firme, a onda i za građane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)