U SEPTEMBRU IDEM U VRANJE, REŠIĆEMO PROBLEM U GEOKSU: Predsednik Vučić poručio - radnici će dobiti posao, imaće i veće plate!

Novosti online

01. 08. 2021. u 19:55

GOSTUJUĆI u Dnevniku RTS, predsednik Vučić dotakao se i stranih investicija u Srbiji.

У СЕПТЕМБРУ ИДЕМ У ВРАЊЕ, РЕШИЋЕМО ПРОБЛЕМ У ГЕОКСУ: Председник Вучић поручио - радници ће добити посао, имаће и веће плате!

Foto Tanjug

On je istakao da najveće investicije u Srbiji jesu kapitalne, dodajući da su u pitanju najveće tehnologije, i to je ono, što, kako podvlači, Srbija najviše radi.

- Od Jumka, u kome radi 1.700 ljudi, kojima raste plata, i o Vranjskoj banji, gde je započet oporavak, a bila je poslednja rupa na svirali, subvencionisanje vinograda... Mnogo toga se uradilo, mnogo toga se promenilo. Vranje je drugačije mesto, a biće jedno od najpoznatijih mesta u Srbiji - nastavlja predsednik, govoreći o infrastrukturnim radovima.

Pomenuo je i problem kompanije “Geoks”.

- Što se tiče Geoksa, dve stvari su tu važne, morali smo prvo da privlačimo investitore, danas imamo kapitalne investicije, danas je drugačije, ali pomoću subvenicija smo imali zaposlene. Što se tiče radnika Geoksa, u 15. ili 20. septembra idem u Vranje. Većina radnika će dobiti posao, razgovaramo sa Nemcima i Turcima, imaće i veće plate. Rešićemo taj problem.

On je govorio i o novim investicijama.

- Pregovaramo sa jednom turskom i tri nemačke kompanije, neke su fabrike obuće za namensku industriju, a turska je automotiv indstrija. Zato nam treba brzo gas od Leskovaca do Vladičinog Hana i Vranja. Gotovo svi će dobiti posao, imaju moju reč i to ćemo da završimo pre Nove godine - naglasio je Vučić.

Kaže da je Srbija pre imala radno intenzivne industrije, od 2012. godine, kako bi se obezbedila zaposlenost ljudima i druga plata u porodici, dok sada imamo kapitalne investicije - za proizvodnju elektromotora, mašine za avione, koriste se najviše tehnologije i savremene industrije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti