NIŠKI AERODROM ĆE BITI TRI PUTA VEĆI Ministar Tomislav Momirović najavio nova ulaganja

S. B.

18. 06. 2021. u 19:44

MINISTAR saobraćaja Tomislav Momirović je danas, na sednici skupštinskog Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije najavio da će država i dalje subvencionisati nacionalnog operatera "Er Srbiju".

НИШКИ АЕРОДРОМ ЋЕ БИТИ ТРИ ПУТА ВЕЋИ Министар Томислав Момировић најавио нова улагања

Foto: Tanjug

- Dosta smo ga subvencionisali, to je izazivalo kontroverze u javnosti, na kraju smo sve to realizovali - rekao je Momirović. - Ugovor o koncesiji sa "Vansijem" će omogućiti investicije od 750 miliona evra u narednim godinama. Beogradski aerodrom će doživeti takvu reafirmaciju i plan je da se obim putnika poveća četiri puta u odnosu na 2019. godinu.

Ove godine bi trebalo da se krene u investiciju kako bi se u naredne dve godine izgradio i renovirao aerodrom u Nišu. A on će posle toga biti tri puta veći nego sad.

- U procesu smo projektovanja, očekujem da ćemo do kraja godine krenuti u radove - rekao je Momirović. - Aerodrom će izgledati moderno, on će biti za region jedan aerodrom srednje veličine. Očekujemo da ćemo imati oko milion i po putnika. Uložićemo određena sredstva da podržimo i aerodrom Morava. Zajedno sa SDPR-om smo našli jedan model i za aerodrom Ponikve, da jedan dobra deo izgradimo kao industrijsku zonu, pa da taj aerodrom onda sutra dobije svoju afirmaciju u nekim drugačijim okolnostima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)