HOĆEMO LI USKORO MOĆI DA ORGANIZUJEMO SVADBE? Doktor Tiodorović odgovorio na pitanje koje interesuje mnogo mladih

Novosti online

06. 05. 2021. u 18:00

NAKON sednice Kriznog štaba javnosti se obratio dr Branislav Tiodorović koji je na pitanje o svadbama rekao da nema okupljanja više od petoro ljudi.

ХОЋЕМО ЛИ УСКОРО МОЋИ ДА ОРГАНИЗУЈЕМО СВАДБЕ? Доктор Тиодоровић одговорио на питање које интересује много младих

Foto: Depositphotos

Na pitanje novinara šta je sa svadbama, s obzirom na to da ih ljudi zakazuju, istakao je da pored zabrane okupljanja mora da se poštuje fizička distanca.

- Moraju da se nose maske i da se vrši dezinfekcija - kazao je Tiodorović.

Napomenuo je da veruje da su svi spremni da normalno rade.

- Sačekaćemo malo, moraćemo da procenimo. Kada smo sigurni da imamo npr. ispod sto novopozitivnih na dnevnom nivou možemo da pustimo da sve normalno funkcioniše. Ako postignemo 60 odsto kolektivnog imuniteta, možemo da očekujemo da živimo lepo i normalno - rekao je epidemiolog.

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je ranije za RTS da će organizovanje svadbi i masovnijih okupljanja u Srbiji, koje je najavljeno već za početak leta, zavisiti od stvaranja kolektivnog imuniteta koji bi jedini mogao da nas sve zaštiti, te da je teško sada govoriti o tome.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima