IZ ČIZAMA U SANDALE! Meteorolog Todorović: Za vikend do 30 stepeni - Nakon praznika nagli pad temperature

Novosti online

29. 04. 2021. u 08:47

NAREDNIH tri do pet dana imamo jednu pravu pripremu za leto, izlazimo iz ovog hladnog perioda i imaćemo natprosečno visoke temperature.

ИЗ ЧИЗАМА У САНДАЛЕ! Метеоролог Тодоровић: За викенд до 30 степени - Након празника нагли пад температуре

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Najtoplije bi bilo 1. i 2. maja sa maksimalnim temperaturama između 26 i 30 stepeni, navodi meteorolog Nedeljko Todorović.

Nedeljko Todorović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naveo da će temperature u narednih par dana biti za sedam do devet stepeni iznad prosečnih vrednosti.

- Narednih tri do pet dana imamo jednu pravu pripremu za leto, izlazimo iz ovog hladnog perioda, biće natprosečno visoke temperature. Najtoplije bi bilo 1. i 2. maja sa maksimalnim temperaturama između 26 i 30 stepeni. U Beogradu između 28 i 29 stepeni. Srednja temperatura za početak maja će biti oko 21 stepen - navodi Todorović.

Dodaje da je u subotu, 1. maja, najtopliji dan, verovatno sa 28-29 stepeni, a ne bi bilo iznenađenje da bude i 30 stepeni.

Ta temperatura ne bi predstavljala rekord i daleko smo od njega, ali je proba za leto.

Objašnjava da nas nakon praznika, očekuje nagli pad temperatura. U najhladnijim danima sledeće sedmice ona će sa 30 stepeni pasti na 15, ali, kako kaže, to će biti kratkotrajno.

- Imaćemo pad temperature tri do četiri dana, a posle toga sledi porast temperature, imaćemo opet vredosti oko 25 stepeni, tako da nas očekuje tipično vreme za maj - objašnjava Todorović.

Dodaje i da će se sneg koji je pao u višim planinskim predelima zadržati u naredne dve nedelje.

Govoreći o letu navodi da će ono biti toplije od očekivanog proseka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju