POZNATO STANJE OSMORE DECE IZ UŽIČKOG VRTIĆA: Testirani su na koronu

Tanjug

27. 04. 2021. u 10:49

NA dečjem odeljenju Opšte bolnice u Užicu trenutno je hospitalizovano sedmoro mališana iz jednog užičkog privatnog vrtića koja su primljena zbog visoke temperature, malaksalosti, dijareje i povraćanja, mada vrlo je verovatno da u njihovom slučaju nije u pitanju kovid infekcija, već trovanje hranom.

ПОЗНАТО СТАЊЕ ОСМОРЕ ДЕЦЕ ИЗ УЖИЧКОГ ВРТИЋА: Тестирани су на корону

GO Čukarica

- Njihovi antigenski testovi bili su negativni, a sada čekamo rezultate njihovih PCR nalaza. Na dečjem odeljenju prvobitno je bilo hospitalizovano osmoro dece, a jedno je otpušteno na kućno lečenje. Nijedno dete nije vitalno ugroženo - izjavila je dr Dara Savić Božović, načelnica dečjeg odeljenja užičke bolnice.

- Uzrok njihovih zdravstvenih problema je crevna infekcija, a čime je izazvana znaće se kada budu završene sve analize - dodala je doktorka.

Sva deca su iz istog privatnog vrtića, uzrasta su od 13 meseci do tri godine, i primljena su sa težom kliničkom slikom, ali njihovo stanje je danas mnogo bolje, niko nije životno ugrožen.

Ona je istakla da su ovi mališani odvojeni od dece, koja su hospitalizovana na dečjem odeljenju a kod kojih je ranije potrđeno prisutstvo korona virusa.

Broj pregledanih mališana iz istog privatnog vrtića, usled pojave sličnih simptoma, bio je povećan tokom vikenda.

Sanitarna i veterinarska inspekcija, kao i Zavod za javno zdravlje, juče su u obišli privatni vrtić i izvršili nadzor, a neki rezultati ove kontrole mogli bi biti poznati i danas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a