PETKOVIĆ: Voditeljka Tamara Grujić uhapšena na Kosovu - nju i tim emisije već nekoliko sati drže u stanici

Novosti onlajn

18. 04. 2021. u 17:17

TAMARA Grujić, novinarka serijala "Sa Tamarom u akciji", uhapšena je sa članovima ekipe u Vučitrnu,saznaju "Novosti".

ПЕТКОВИЋ: Водитељка Тамара Грујић ухапшена на Косову - њу и тим емисије већ неколико сати држе у станици

Foto Tanjug

Naime, pripadnici policije na Kosovu priveli su danas u Vučitrnu novinarku Tamaru Grujić.

Tamaru i članove njenog tima policija već nekoliko sati drži u stanici, iako nisu počinili nikakvo krivično delo već su snimali nekoliko javnih lokacija za  potrebe emisije, kaže se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Tamara u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju realizuje projekat obnove nekoliko kuća za socijalno ugrožene Srbe na Kosovu i Metohiji. U sklopu tih aktivnosti danas je želela da u Vučitrnu snimi Most braće Vojinovića i stari grad Kaljaju. Međutim, policija ih je tom prilikom privela.

Ovi povodom oglasio se i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

- Ovo je nastavak šikaniranja i maltretiranja novinara iz centralne Srbije koje vlasti u Prištini mesecima onemogućavaju da rade svoj posao, braneći im ulaz, a sada su pribegli drastičnijim metodama i privođenju medijskih radnika. Očigledno je da u Prištini žele da zataškaju pravu istinu o teškom životu Srba u našoj južnoj pokrajini i da s tim ciljem neće prezati ni od primene ovakvih metoda zastrašivanja - navodi Petković.

- Zahtevam da Tamara i njene kolege bez odlaganja budu pušteni na slobodu i da im se omoguću da nesmetano rade svoj plemeniti posao. O njihovom bezrazložnom hapšenju obavestili smo i sve relevantne međunarodne predstavnike u pokrajini, a očekujemo i reakciju svim medijskih udruženja. Nedopustivo je da medijski radnici budu mete bilo čije politike i neophodno je da im se omogući da bez smetnje i opstrukcije obavljaju svoj posao - zaključuje u saopštenju Petar Petković.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)