PROBA MALE MATURE: Osmaci sutra rešavaju zadatke iz matematike

B.B.

08. 04. 2021. u 15:37

POLAGANjE probnog završnog ispita za male maturante počinje sutra u 13 časova - testom iz matematike. U subotu u devet časova "zakazana" je provera znanja iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a od 11.30 časova osmaci će rešavati kombinovani test. kombinovani test imati istog dana sa početkom u 11. 30 časova.

ПРОБА МАЛЕ МАТУРЕ: Осмаци сутра решавају задатке из математике

Ilustracija Foto: I. Marinković

Prema rečima Branka Ružića, prvog potpredsednik Vlade i ministra prosvete, nauke i tehnološkog sve je spremno za polaganje probne male mature.

- Probni završni ispit treba da omogući učenicima da se upoznaju sa procedurama ispita i načinom polaganja - kaže Ružić. - Učenici treba da rade zadatke bez tenzije i bez treme. Probni završni ispit je provera trenutnog znanja, koji treba da pokaže koliko su spremni i šta je još potrebno da eventualno nauče kako bi upotpunili svoje znanje za završni ispit.

Probni završni ispit održaće se u školi, u grupama ne većim od 15 učenika, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Testovi se ne ocenjuju, a đaci imaju 120 minuta za rešavanje svakog.

Ispitna pitanja je pripremio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Kako ističe Branislav Ranđelović, direktor zavoda, zadaci su tu skladu sa važećim predmetnim standardima u našem obrazovnom sistemu, kao i  sa programima i sadržajima predmeta koji se testiraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)