UPOZORENJE ZA GRAĐANE SRBIJE: Pošte se oglasile povodom prevare koje stižu građanima

Novosti online

08. 04. 2021. u 14:27

POVODOM prevare koje stižu na mejlove građana Srbije JP Pošta Srbije izdala je zvanično saopštenje.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: Поште се огласиле поводом преваре које стижу грађанима

Foto: M. Labudović

"Povodom prevarnih i lažnih imejlova koji stižu građanima, a kojima se zloupotrebljavaju korporativna obeležja i ime JP Pošta Srbije, obaveštavamo javnost da Pošta Srbije ne stoji iza ovih aktivnosti, kao ni iza bilo koje druge akcije putem imejl poruka, interneta ili društvenih mreža.

Povodom prevarnih i lažnih imejlova koji stižu građanima, a kojima se zloupotrebljavaju korporativna obeležja i ime JP Pošta Srbije, obaveštavamo javnost da Pošta Srbije ne stoji iza ovih aktivnosti, kao ni iza bilo koje druge akcije putem imejl poruka, interneta ili društvenih mreža.

Građanima savetujemo da, ukoliko prime imejl ili bilo koju drugu poruku sa simbolima Pošte, budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke. U slučaju bilo kakve nedoumice, pozivamo građane da nas kontaktiraju preko našeg Kontakt centra na telefone 0700 100 300 i 011 3607 788. Nadležne službe JP Pošta Srbije prate objave na društvenim mrežama i posebno vode računa o eventualnim zloupotrebama korporativnih obeležja Preduzeća, o čemu korisnike redovno obaveštavaju na zvaničnoj internet stranici i Fejsbuk profilu Pošte Srbije. Istovremeno, Pošta Srbije reaguje na uočene zloupotrebe prijavom Ministarstvu unutrašnjih poslova –Upravi kriminalističke policije - protiv nepoznatih lica zbog zloupotrebe korporativnih obeležja i imena JP Pošte Srbije. O svim ostalim detaljima, kao i aktivnostima JP Pošte Srbije, informacije možete dobiti na zvaničnoj internet stranici, Fejsbuk profilu kao i na zvaničnom Instagram nalogu", navode oni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)