PREMINUO KNJIŽEVNIK VLADIMIR JAGLIČIĆ: Autor na desetine knjiga poezije i proze

M.L.

08. 04. 2021. u 13:46

ПРЕМИНУО КЊИЖЕВНИК ВЛАДИМИР ЈАГЛИЧИЋ: Аутор на десетине књига поезије и прозе

Foto: Spomen Park

U Kragujevcu je u šezdesetoj godini preminuo Vladimir Jagličić, književnik i novinar,saopšteno je iz Spomen parka „Kragujevački oktobar“.

Jagličić je bio autor na desetine knjiga poezije, proze i prevoda,kao i poeme „Knjiga o zločinu“ koja je izvedena na Velikom školskom času 2ooo.godine.

Dobitnik je brojnih književnih nagrada. Bio je zamenik glavnog urednika časopisa „Pogledi“,novinar lista „Nezavisna svetlost".

U periodu od 2oo4.do 2o11.godine bio je i direktor Spomen parka „Kragujevački oktobar“ a potom je radio u Narodnom muzeju u Kragujevcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Slobodanka Boskovic

09.04.2021. 19:47

Vladimiru Jaglicicu - GOSPODINE, blag likom, imenom, ostavi nas s lepom uspomenom. Velicino svita od tihosti, tuzan tvoj grad bez jedne milosti. Razborita i uma i lika , ko stvorena za dela velika. Al zbijena u oskudno doba , zivljenje ti - vremenska teskoba. U nedoba, cusmo da te nema, a cast bese, sresti te boema pitkih reci slozenih lagano - boemstvo ti pice Bogodano. bez uzruja, bez pehara, case, TVOJE MUDRO BESE PICE NASE. Reske reci po iskazu jasne, glas polutih, a poruke glasne. Orudje ti od detinjstva pero, virtuozno njim vladase care - mnogi ce jos cesto oslusnuti tvojih rima besmrtne damare! Tvoja dela sir su zaposela od severne ravnice do juga, talasace ona mesto tebe KO ZA TOBOM STO TALASA TUGA (tvojim gradom, i sire...