MOSTOVI MATEMATIKE SU ČVRSTI I VEČNI: Radojičić - veoma je važno ostati na putu negovanja onih pravih vrednosti

Novosti online

08. 04. 2021. u 07:39

GRADONAČELNIK Beograda prof. dr Zoran Radojičić pozdravio je uvodnim govorom učesnike Druge međunarodne onlajn konferencije „Mostovi matematike” u organizaciji udruženja „Mladi matematičar” iz Vrnjačke Banje.

МОСТОВИ МАТЕМАТИКЕ СУ ЧВРСТИ И ВЕЧНИ: Радојичић - веома је важно остати на путу неговања оних правих вредности

Foto: Grad Beograd

Osnovna tema konferencije „Godinu dana posle – iskustva i izazovi” odnosila se na izazove u obrazovanju u uslovima pandemije, posebno u nastavi matematike.

– Pandemija korona virusa je mnogo toga u našim životima poremetila. Tema je izuzetno značajna i, nažalost, već više od godinu dana veoma aktuelna. Ali mostovi matematike su, uprkos svemu, čvrsti i večni – rekao je gradonačelnik.

On je dodao da tema ove konferencije upućuje na jedan od najvećih izazova u proteklih godinu dana za sve nas, a to je obrazovni sistem u uslovima pandemije i konkretno, kakve je efekte pandemija imala na (onlajn) nastavu matematike.

– Neophodno je bilo brzo se prilagoditi novonastalim okolnostima. Tu se na delu pokazala solidarnost nastavnika, učenika, roditelja, ali i čitavog sistema. Drago mi je što je ova konferencija pružila mogućnost da se upoznamo i sa iskustvima drugih zemalja u nastavi matematike u uslovima pandemije – istakao je Radojičić.

On je naglasio da je matematika fundamentalna nauka i da je izuzetno važno što se ovom naukom u Srbiji bave mnogi vrsni naučnici i svoje znanje prenose mladima.

– U modernom svetu, u kojem se danas sistem vrednosti postavlja vrlo često na sasvim drugačije osnove, veoma je važno ostati na putu negovanja onih pravih vrednosti koje neguju profesori u radu sa decom. I sam sam profesor, pa tim više i razumem da su upravo profesori oni koji nose ogromnu odgovornost. Mladost, pamet i talenat dece kojoj se posvećujete svima nama ulivaju nadu da ćemo u budućnosti živeti u još boljem i prosperitetnijem društvu. Kao gradonačelnik ću uvek podržati ovakve skupove. Važno je da sa vizijom matematičkog i naučnog razmišljanja gradimo našu budućnost, budućnost Grada Beograda i čitave zemlje, posebno u ovako izazovnim vremenima – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024