"SRBIJA JE RAJ ZA VAKCINE": Austrijanci napravili specijalnu reportažu o imunizaciji u našoj zemlji

Novosti online

07. 04. 2021. u 10:04

AUSTRIJSKA državna televizija (ORF) emitovaće večeras specijalnu reportažu o Srbiji, u kojoj predstavlja našu zemlju kao "raj za vakcine", zemlju uspešniju od EU po pitanju vakcinacije.

СРБИЈА ЈЕ РАЈ ЗА ВАКЦИНЕ: Аустријанци направили специјалну репортажу о имунизацији у нашој земљи

Foto: V. Danilov

U emisiji „Svetski žurnal“ (Weltjournal), na ORF 2, kako je najavljeno, u reportaži iz Srbije biće predstavljen proces vakcinacije.

U najavi emisije na sajtu ORF se Srbija predstavlja kao zemlja, koja je posle Velike Britanije, najuspešnija u Evropi po vakcinaciji.

- Srbija je posle Velike Britanije, zemlja u Evropi, u kojoj je većina ljudi vakcinisana protiv korona virusa. Ukupno 1,3 miliona od skoro sedam miliona stanovnika primilo je najmanje jednu dozu, a više od 800.000 i drugu dozu. Ta zemlja na Balkanu nije članica EU, niti može približno ekonomski da se meri sa većinom zemalja Unije, ali je Srbija u kampanji vakcinacije znatno brža i ušpesnija od EU - konstatuje ORF.

Beograd se, objašnjava ORF, oslanjao na širok spektar vakcina, a dostupne su američke, ruske, britanske, kao i kineske vakcine, koje se mogu slobodno izabrati kao „na meniju“.

- Čak i stranci, koji nemaju prebivalište u Srbiji, mogu onlajn da se prijave za vakcinaciju i ukoliko postoji slobodan kapacitet, biće im određen termin za prijem vakcine - dodaje ORF.

ORF ukazuje da je nekoliko Austrijanaca već uspelo da zakaže termin za vakcinaciju na licu mesta.

Reporter ORF prati u svojoj priči jednu ženu od Beča do Beograda koja dolazi radi vakcinacije.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)