SRBIJA PAMTI HEROJA: Albert Andiev ovekovečen na muralu i u Sremskoj Mitrovici (VIDEO)

Novosti onlajn

31. 03. 2021. u 22:01

ALBERT Andiev, ruski dobrovoljac koji se borio u redovima Vojske Jugoslavije na Kosmetu, zauvek će biti prisutan i u Sremskoj Mitrovici, gde je osvanuo mural sa njegovim likom, što se prethodno dogodilo u Beogradu i Odžacima.

СРБИЈА ПАМТИ ХЕРОЈА: Алберт Андиев овековечен на муралу и у Сремској Митровици (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/Srbska Akcija

Ruski snajperista, rođen u Gruzijskoj Sovjetskoj Socijalističkoj Republici, 5. maja 1999. godine je teško ranjen, posle rata je živeo u Vlasotincu, a pre nekoliko godina se njegova porodica preselila u Beograd, gde je i preminuo od posledica zaraze virusom korona.

Poštovaoci njegovog dela iz Sremske Mitrovice su oslikali mural sa njegovim likom, kako bi mu odali počast za herojska dela i borbu za srpski narod na Kosovu i Metohiji, tokom NATO agresije.

- Ja se s ponosom sećam tih golobradih mladića sa kojima sam imao čast da branim ovu zemlju junaka od vekovnih dušmana - glasi poruka uz mural, koja ostaje iza Andijeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina