"VRAĆA NAM SE KATASTROFA IZ NOVEMBRA": Dr Bjelica - Oni koji prave gužve po kafićima, prave gužve i ispred ambulanti!

Novosti online

10. 03. 2021. u 16:42

DOKTOR Nenad Bjelica, direktor doma zdravlja "Dr Simo Milošević" s Čukarice u Beogradu kaže da u njihovoj kovid ambulanti u Železniku dnevno bude više od 600 pregleda.

ВРАЋА НАМ СЕ КАТАСТРОФА ИЗ НОВЕМБРА: Др Бјелица - Они који праве гужве по кафићима, праве гужве и испред амбуланти!

Foto D. Milovanović

- U proseku 20 -30 pacijenata svakodnevno upućujemo na trijažu u Infektivnu kliniku jer već imaju teže upale pluća i simptome koji su verovatno za bolničko lečenje. Dnevno uradimo više od 150 rendgenskih snimaka. Pritisak je blizu onoga u novembru kada nam je bilo najgore, tada smo imali oko 800 pregleda dnevno.

- Molim ljude da se poštuju mere i da se vakcinišu, na pragu smo nove katastrofe kakva je bila u novembru i decembru - kaže dr Bjelica. Starosna struktura zaraženih je šarolika, ali je uglavnom reč o radno sposobnom stanovništvu. 

- Većina starijih se i vakcinisala i poštuje mere. Već 50 odsto starijih od 65 godina s naše opštine je vakcinisano, a uz to oni se uvek pridržavaju mera. A oni drugi, koji prave gužve po kafićima, tržnim centrima i na svakom drugom mestu, su ujedno i oni koji prave gužve i ispred kovid ambulante. Vakcinacija, maska i distanca su nam zasad jedino oružje i jedini spas - ističe dr Bjelica i dodaje da ima i onih, ali to nije zabrinjavajući broj, koji su se zarazili nakon primljene prve doze vakcine jer ne poštuju mere.

- To nije nešto što se unapred nije znalo. Potrebno je poštovati sve mere, čak i nakon revakcinacije, jer se antitela ne stvraju odmah, za sve treba neko vreme, pa ne možemo potpuno biti sigurni u kojoj meri su i vakcinisani ljudi u stanju da prenosu infekciju.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna