ČUVENI RUSKI DOBROVOLJAC U KRITIČNOM STANJU: Albert je na Kosovu izgubio oko, bori se za život u kovid bolnici u Batajnici

Novosti online

08. 03. 2021. u 17:15

ЧУВЕНИ РУСКИ ДОБРОВОЉАЦ У КРИТИЧНОМ СТАЊУ: Алберт је на Косову изгубио око, бори се за живот у ковид болници у Батајници

Foto: Printscreen

ALBERT Ahsarbekovič Andijev, legendarni dobrovoljac iz Rusije koji se borio na Kosovu i Metohiji tokom NATO agresije, je u kritičnom stanju zbog korona virusa i nalazi se na lečenju u Batajničkoj kovid bolnici.

To su objavili njegovi ratni drugovi na društvenim mrežama, uz želje da ovaj veliki čovek što pre ozdravi i pobedi opasnu zarazu.

Andijev, koji je rođen u Južnoj Osetiji, 1999. godine je prešao hiljade kilometara da bi branio našu zemlju tokom NATO bombardovanja.

Po dolasku na Kosovo Andijev je raspoređen kao snajperista u 549. motorizovanu brigadu koja je branila samu državnu granicu prema Albaniji i Makedoniji u dužini od 150 kilometara.

U akciji protiv terorista kod Suve Reke pogođen je u oko, nakon čega je snajper prebacio na drugo rame i jezikom obrisao nišan od krvi. Nastavio je da se bori sve dok se nije onesvestio.

- Nisam izgubio oko, već sam ga ostavio, da bih se kad-tad vratio tamo i potražio to moje oko, koliko god to da me bude koštalo - rekao je jednom prilikom Andijev.

Ranjen je u ruku i ratni je vojni invalid 100 odsto. Posle rata je ostao da živi u Srbiji, oženio se i dobio sina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Goran

08.03.2021. 18:22

Алберт је рекао да није изгубио око на Космету, већ да га је оставио тамо, да би једном могао да се врати по њега.

micko

09.03.2021. 07:15

Ne daj se Brate Alberte!!! Kakva smo mi zemlja i kako se brinu o junacima sa Košara, ovo je opet ko i kralj sa soluncima ... sad treba neke komunjare da dođu da bi njima bilo priznato šta su žrtvovali za tu istu zemlju!

Bg

09.03.2021. 11:55

Izdrzi junace Srbija je uz tebe.Dace Bog bices dobro.Borci sa Pastrika te podrzsvaju i ne samo tebe sve nase heroje.!!.Sebijo ovaj covek je heroj nemogu sve da pisem ovde ali pola njega je ostalo na Kosovu.

Ratni veteran sa Kosara

09.03.2021. 23:12

Нисте написали да Алберт није добио држављанство Србије за које је поднео захтев пре неколико година. Нека је на срамоту оних који одлучују о томе, док деле пасоше Србије глумцима и мигрантима.